Онлайн „войната“ между „Туитър“ и Доналд Тръмп продължава с пълна

...
Онлайн „войната“ между „Туитър“ и Доналд Тръмп продължава с пълна
Коментари Харесай

„Туитър“ изтри пореден пост на Доналд Тръмп – споделил видео с фалшиви новини за COVID-19

Онлайн „ войната “ сред „ Туитър “ и Доналд Тръмп продължава с цялостна мощ. В понеделник американският президент показа в формалната си страница видеоклип с подправени вести и погрешни медицински изказвания за COVID-19 и за лекуването с хидроксихлорокин. Публикацията му беше изтрита от обществената мрежа.
Тръмп по телефона: Меркел е тъпа, в случай че Путин има потребност от нещо - да ми звъни непосредствено Според водещи US чиновници персоналните диалози на президента са опасност за националната сигурност на Съединени американски щати
Видеоклипът се популяризира във всички обществени мрежи, като „ Facebook “ и „ Ютуб “ се пробват да се оправят с хилядите му копия. Една от версиите е гледана повече от 13 млн. пъти преди тя да бъде изтрита.

На клипа виждаме група от лекари в бели облекла, застанали пред постройката на Върховния съд във Вашингтон, които дават конференция. Те стартират да цитират редица подвеждащи или подправени изказвания за хидроксихлорокина, казвайки, че медикаментът може да се взема превантивно за COVID-19 – нещо, което неведнъж беше определяно от здравната общественост като рисково и неправилно.

На фотографията се вижда текст "Този туит към този момент не е разполагаем " Снимка: Twitter / Donald Trump

Клипът беше споделен и от Доналд Тръмп, който неведнъж е заявявал, че хидроксихлорокинът е чудодейно лекарство, което лекува ковид при всички случаи. Американският президент даже разкри, че го пие превантивно, въпреки медикаментът да би трябвало да се ползва единствено и само в болнична среда.

Споровете към успеваемостта на хидроксихлорокина не престават в здравната общественост. Повечето проби демонстрират, че лекарството няма сериозна изгода за лечение на ковид, а в някои случаи даже е рисково за пациентите.
Снимка от украински митинги в акция за Доналд Тръмп - показвала насилието в Съединени американски щати Подвеждащия пост провокира редица мнения в обществените мрежи
Видеоклипът, който Тръмп разгласява онлайн по-късно беше отстранен и от „ Ютуб “, като представител на компанията съобщи, че нарушавал разпоредбите им за „ дезинформация на тематика COVID-19 “.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 10 621 194 347 5 585 Света 16 635 972 218 352 656 085 10 226 484 Заразени* Нови Починали България 10 621 194 347 Света 16 635 972 218 352 656 085
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР