Онлайн услугите на Yahoo Japan и Line се сливат.Yahoo Japan

...
Онлайн услугите на Yahoo Japan и Line се сливат.Yahoo Japan
Коментари Харесай

Yahoo Japan и Line сливат бизнесите си в нов онлайн гигант

Онлайн услугите на Yahoo Japan и Line се сливат.

Yahoo Japan е най-голямата японска търсачка, като също по този начин има филиали за електронната търговия и онлайн банкиране. Line пък е най-използваното приложение за изпращане на известия в страната, като също по този начин е известно в Югоизточна Азия и Тайван.

Сливането ще помогне на фирмите да се конкурират с другите онлайн колоси на Япония, разясняват специалисти.

Според анализатора Сейджиро Такешита от Университета в Шидзуока Yahoo Japan от дълго време към този момент предлага разнообразна гама от услуги, което е печелившо, само че въпреки всичко изостава от своите съперници.

" Това ще бъде доста огромно главоболие и в това време опасност за огромни играчи като ", разяснява той за BBC.

Докато Гугъл е преобладаващата търсачка в Съединени американски щати и Европа, Yahoo остава най-популярната такава в Япония - повече от 50 милиона души посещават уеб страницата на Yahoo Japan всеки месец. В същото време компанията към този момент не е обвързвана със своя адаш от Съединени американски щати (Yahoo), който продаде останалия си дял през 2018 година.

Line е благосъстоятелност на южнокорейската компания Naver и има почти 80 милиона консуматори в Япония и още толкоз в Югоизточна Азия и Тайван. Самото приложение е може би най-известно с карикатурните си стикери - функционалност, която с времето съперниците му също възприеха.

През последните години конгломератът SoftBank, който стои зад Yahoo Japan, залага милиарди долари на най-вече азиатски софтуерни компании, като този ход е следващият подобен, и има за цел доминация освен на японския пазар, а и въздействие в континентална Азия.

Според анализатори договорката има капацитет да трансформира новото обединяване в преобладаващ състезател на пазара на заплащания в Япония. SoftBank към този момент има лична платежна услуга - PayPay, а с тази договорка колосът ще притегли и Linepay, който се употребява от доста от съперниците му. Такешита вижда в това внезапна смяна на играта в заплащанията, която ще докара и до доста проблеми.

Освен в заплащанията ходът ще сътвори и нов огромен състезател в областта на търговията на дребно, рекламата и други мобилни услуги, в това число известията.

Комбинирани продажбите на фирмите биха били най-големите измежду японските онлайн бизнес оператори, надминавайки Rakuten, написа локалната осведомителна организация Kyodo, цитираната от Associated Press.

Очаква се финансовите детайлности към договорката да станат ясни през месец декември.

Новата компания ще се стреми да отговори на обществените потребности на Япония като свиващото се работническо население и естествени бедствия, се показва в известие на SoftBank. Социалните и индустриални условия, които ни заобикалят, се трансформират фрапантно и всекидневно в международен мащаб, като Япония би трябвало да навакса в това отношение, а доближаването може да помогне доста, написа още в известието. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР