Онлайн туристическата агенция Expedia ще направи опит да преструктурира и

...
Онлайн туристическата агенция Expedia ще направи опит да преструктурира и
Коментари Харесай

Expedia съкращава 3000 души в опит за преструктуриране

Онлайн туристическата организация Expedia ще направи опит да преструктурира и усъвършенства личната си " склеротизирала и мудна " организация, написа Financial Times. Компанията ще редуцира 3000 души, а решението й пристигна, откакто изпълнителният шеф Марк Окерстром и финансовият шеф Алан Пикерил напуснаха през декември поради спор за тактиката с президента Бари Дилър.

В имейл към чиновниците управлението написа, че " ще бъдат редуцирани или отстранени избрани планове, действия, екипи и функции, с цел да се форсира организацията ни ". Така компанията ще отстрани общо 12% от работната си мощ все още.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Живот без работа

Според Дилър, който е действителният ръководещ в компанията сега, тя се е трансформирала в " склеротизирала и мудна ", а в нея има " единствено живот, без работа ". " Спираме да вършим глупави неща и започваме да вършим такива, които считаме за положителни ", сподели той по време на представянето на резултатите на компанията за последното тримесечие на 2019 година по-рано през февруари.

Според някои анализатори Expedia мъчно ще се оправи с вродените си проблеми. Онлайн туристическата компания работи по бизнес модел, който има закрепени разноски, които са съвсем двойно по-високи, в сравнение с съперника Booking.com. " Всеки, който е поглеждал към Expedia и Booking.com през последните четири или пет години, е схванал, че сред двете има доста огромни разлики ", разяснява Джеймс Кордуел, анализатор в Atlantic Equities.

Според имейла, получен от чиновниците, решението е било " мъчно ", само че " в бизнеса с пътувания има интензивна конкуренция, която изисква от нас най-хубавото ни водачество ". Expedia, както и съперниците в бранша към този момент се приготвят за ударите от два огромни фактора - навлизането на Гугъл, която неотдавна пусна своя платформа за опазване на полети и нощувки, както и спада в туризма поради епидемията от ковид. Очакванията на Expedia са за загуби 30 - 40 млн. $ поради понижените пътувания.

Въпреки проблемите си Expedia продължава да е печеливш бизнес. За последното тримесечие на предходната година компанията е отчела 2.63 милиарда доходи, нарастване с 8% на годишна база, и облага 174 млн. $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР