Онлайн търговците ще издават електронни или хартиени касови бележки. Това

...
Онлайн търговците ще издават електронни или хартиени касови бележки. Това
Коментари Харесай

Онлайн търговците ще издават електронни или хартиени касови бележки

Онлайн търговците ще издават електронни или хартиени касови бележки. Това стана ясно от думите на представителя на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров в предаването " Икономика и бизнес " на Канал 3. Той разгласи, че към този момент е оповестен нов план за смяна на Наредба Н-18, за касовите апарати.
 
След всеобщите митинги на бизнеса през предходната година, в този момент страната предлага на онлайн търговците да издават или елементарен фискален бон, или цифров подобен.

" Документът може да не е фискална касова записка, издадена от фискално устройство, а може да е някакъв тип информативен бон, който да бъде изпратен по е-поща или по друг  механически метод. За задачата търговците би трябвало да разгласят в Национална агенция за приходите всички платежни сметки, по които получават картови тези заплащания. Освен това съответният платежен оператор, през който минават тези картови заплащания, да изпраща от време на време данни в Национална агенция за приходите за броя на транзакциите и тяхната стойност ”, уточни Бъчваров.  Все още не е ясно по кое време новото условие ще влезе в действие. Към момента електронните магазини би трябвало да приведат активността си в сходство с досегашните текстове на наредбата до края на март.

" При онлайн търговията има доста сериозен фискален проблем, който ние оценяваме на 170 милиона годишно. Тази регулация идва против постоянно употребявано отклоняване от облагане ", сподели още представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров. До момента в организацията са регистрирани над 15 000 електронни магазина.
/ novini.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР