Онлайн търговци ни таксуват с 4 лева за опаковка при

...
Онлайн търговци ни таксуват с 4 лева за опаковка при
Коментари Харесай

Нова секира: Цакат ни с такса опаковка

Онлайн търговци ни таксуват с 4 лв. за опаковка при поръчка на стойност под 30 лв., откри инспекция на „ Телеграф “. Така да вземем за пример за покупка на домашни чехли, които са на цена 19 лв., би трябвало да платите при доставка 30 лв.. Причината е, че към цената на пантофите е включена и такса опаковка, както и за куриерските услуги.

Въпросната сума за опаковка е разказана в сметката и е обяснено, че парите от нея отиват за покриване на разноските за материали и труда на складовите служащи. Със звезда обаче категорично е упоменато, че таксата важи единствено за поръчки на стойност под 30 лв..

По предпочитание против 2 лв. може да поръчате продукта в екологична опаковка. Също като алтернатива е дадена такса предпочитано обработване  в размер на 5,90 лева, с което си гарантирате, че ще им бъде понижено времето за приемане на поръчката. Срещу 3 лв. потребителят си подсигурява приемането на продукта, при положение на проблем с куриерската компания търговецът подава недоволство и изпраща още веднъж стоката. За куриерската услуга таксата е 6 лв.. Така за чехли от 18,90 лв., в случай че се включат всички спомагателни услуги, ще би трябвало да доплатите 21 лв..

Безплатна е доставката, само че единствено при поръчки за по-големи суми, в тази ситуация над 90 лв.. Други онлайн магазини пък изискват поръчки над 100 и даже 150 лв., с цел да не ни взимат пари за превозването. Допълнителни такси ползват някои търговци и за заплащане в брой. Например за натрапен платеж, т.е. при приемане на стоката таксата е 3 лв.. Ако парите се превеждат с карта или банков превод, е гратис.

Сред неудобствата при извършване на покупки от някои онлайн търговци е още, че потребителите би трябвало да поемат разноските за връщане или подмяна на артикул. В някои случаи доставката и връщането е на цената на самата поръчана стока.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР