Онлайн търговията с бебешки и детски храни като адаптирани млека

...
Онлайн търговията с бебешки и детски храни като адаптирани млека
Коментари Харесай

Онлайн търговията с бебешки и детски храни се оказа забранена

Онлайн търговията с бебешки и детски храни като приспособени млека и пюрета се оказа неразрешена. Разпоредбата е в действие от 3 юни, когато влезе в действие нов вид на Закона за храните, признат от Народното събрание в края на май тази година след повече от две години престой в Народното събрание.

Официални претекстове за възбраната за онлайн търговия с бебешки и детски храни, която дава преимущество на физическите магазини, аптеки и дрогерии, няма. От обществено оповестените документи по процедурата по приемане на закона не излиза наяве и по какъв начин текстът, който не разрешава продажбите от разстояние на тези артикули, се е промъкнал до окончателното гласоподаване, нито кой го е предложил. Темата не е обсъждана от водещата комисия, приела текстовете – тази по земеделието. Не е повдигана и в пленарната зала, излиза наяве от стенограмите от съвещанията.

За възбраната алармираха от онлайн магазини за детски артикули, които в последните дни пуснаха известия до потребителите, че поради текст в Закона за храните към този момент не могат да оферират бебешки и детски храни. Някои от интернет платформите към този момент са спрели търговията с тези артикули.

В същото време хората с дребни деца най-често пазарят онлайн, в това число и храни, защото това пести време, а постоянно може да излезе и по-евтино.

От предлагането до реализацията
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР