Онлайн търговецът на дребно ще вложи умната си колонка Echo

...
Онлайн търговецът на дребно ще вложи умната си колонка Echo
Коментари Харесай

Amazon разширява позициите си на пазара на умни домове

Онлайн търговецът на дребно ще вложи умната си колонка Echo и своя виртуален помощник Alexa в устройствата за отбрана на дома

Още по тематиката
Alibaba ще конкурира Amazon в Индия

Китайският софтуерен колос е вложил 1.7 милиарда $ в компании в страната
15 фев 2018
Amazon се готви да влезе и в куриерския бизнес

Компанията ще се конкурира непосредствено с FedEx и UPS при доставката на колета за търговците
12 фев 2018
Застрахователите чакат облаги от " умните " домове

Новите технологии понижават риска от застрахователни събития, което усилва облагите на фирмите
20 дек 2017
Microsoft и Amazon сплотяват сили при гласовите асистенти

Устройствата на двете компании към този момент ще могат да се свързват
4 сеп 2017
Legrand пуска в България три нови устройства за " умни домове "

Френският тръст показа публично в страната програмата си ELIOT за Internet of Things
18 юни 2017 Американският софтуерен колос Amazon ще придобие стартъпа за произвеждане на звънци и камери от ново потомство за 1 милиарда $, оповестява Financial Times. Това е част от тактиката на компанията за електронна търговия за разширението на активността й на пазара на умни домове, където устройствата работят с лесни за потребление технологии за управление на дома единствено посредством думи.

Причините

Онлайн търговецът на дребно ще употребява умната си колонка Echo и своя виртуален помощник Alexa в цялата система от устройства за отбрана на дома. Някои анализатори считат, че договорката идва като част от тактиката Amazon Key – опция клиентите да получават доставки от онлайн търговеца, без да са си вкъщи, само че наблюдавайки процеса посредством интелигентни ключалки и камери.

" Продуктите и услугите на Ring за сигурност на дома удовлетворяват потребителите от първия им ден. Ние сме разчувствани да работим с този надарен екип и да му помогнем в осъществяването на задачата да пазят домовете ни сигурни и предпазени ", разяснява представител на Amazon.

Ring се трансформира в една от най-големите независими компании, останали на пазара на умните домове. Компанията с централа в Санта Моника има повече от 1000 чиновници и над 1 млн. клиенти допълнително от 100 страни.

" Ring се ангажира с нашата задача за понижаване на престъпността в кварталите, като даде на нашите клиенти ефикасни и налични принадлежности за сигурност за дома, които оказват позитивно влияние върху нашите домове, нашите общности и света ", сподели компанията в изказване. " Ние ще можем да реализираме още повече посредством партньорство с изобретателна, насочена към клиентите компания като Amazon. Очакваме с неспокойствие да бъдем част от екипа й, до момента в който работим за нашата визия за по-безопасни квартали. "

Несигурният пазар

След като компанията за интелигентни домашен уреди Nest беше купена от Гугъл за 3.2 милиарда $ през 2014 година, пазарът на интелигентните домове се консолидира, защото Apple, Amazon, Гугъл и Samsung се пробват да основат централна платформа за ръководство на домашния интернет на нещата.

Растежът на пазара обаче е несиметричен. Във Англия телекомуникационният оператор O2 неотдавна съобщи, че ще закрие своите интервенции, обслужващи интелигентните жилища, откакто по-малко клиенти, в сравнение с се е очаквало, са се записали за месечния проект за обслужване.

Придобиването слага Amazon в по-директна конкуренция с производители на камери за сигурност като Nest Labs, Honeywell International и Canary Connect.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР