Онлайн търговецът инвестира в проект за електрически пикапЕлектрическият пикап на

...
Онлайн търговецът инвестира в проект за електрически пикапЕлектрическият пикап на
Коментари Харесай

Amazon се намесва на пазара за електромобили

Онлайн търговецът влага в план за електрически пикап

Електрическият пикап на Rivian притегли интереса на Amazon (снимка: Rivian)

Пазарът на електрически автомобили ще става все по-конкурентен с нахлуване на него на компании, които са външни за авто-индустрията. Поредният огромен състезател с вкус към този пазар е колосът в онлайн търговията Amazon.

Компанията на Джеф Безос насочва вложения към план за електрически пикап с необикновен дизайн и внушителна самостоятелност. Проектът е на стартъпа Rivian, който нашумя през предходната година с концепцията R1T.

Пикапът е подобен по габарити с Ford Ranger и Chevrolet Colorado, има товароподемност 800 кг и сумарна мощ на четирите електрически мотора 710 к.с. при върховия модел. Батерията 180 кВтч обезпечава пробег до 640 км.

Така наподобява от вътрешната страна електрическият пикап (снимка: Rivian)

В формалната информация не се оповестява размера на инвестицията от страна на Amazon. Известно е, че в следващия рунд на финансиране Rivian притегли 700 млн. $, а Amazon е вложил най-вече пари в плана.

По проект, доставките на първите електрически пикапи на Rivian би трябвало да стартират към края на идната година. Цените на моделите към момента не са оповестени от разработчика, само че се одобряват предварителни поръчки против депозит от 1000 $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР