Онлайн търговец в Северна Корея предлага 24-часова доставка. Електронният магазин

...
Онлайн търговец в Северна Корея предлага 24-часова доставка. Електронният магазин
Коментари Харесай

В Северна Корея вече може да се пазарува онлайн с 24-часова доставка

Онлайн търговец в Северна Корея предлага 24-часова доставка. Електронният магазин Abnal разрешава на клиентите да купуват артикули онлайн когато и да е и ще ги доставя гратис в границите на идващия ден, оповестяват локални медии.

" Клиентите могат да закупят артикули когато и да е и на място посредством мобилната информационна мрежа в магазина. Той реализира огромен триумф с клиентите, като дава опция за неотложно заплащане с карта и предлага разнородни спомагателни услуги и безвъзмездна доставка в границите на 24 часа ", оповестява държавният Arirang-Meari.

Но не е ясно дали стартирането на поръчки по мрежата " в магазина " значи, че купувачите би трябвало физически да са в един от магазините на Abnal или това е неточност в превода.

Въпреки това, потребността от физическо посещаване на магазин за достъп до цифрови продажби може да не е толкоз извънредно за севернокорейците.

В Пхенян, потребителите на смарт телефони би трябвало да посетят физически магазин за приложения, с цел да изтеглят приложения за устройствата си. Магазинът се намира в ИТ център, а откакто ги закупят, потребителите могат да изтеглят приложения и програмен продукт за сигурност посредством bluetooth.

Но онлайн извършването на покупки пораства в Северна Корея. Правителственото Генерално бюро за публични услуги ръководи северокорейския интранет уебсайт Okryu, който продава женско облекло, аксесоари, медикаменти, мебели и храна.

През 2016 година уеб сайтът Manmulsang регистрира общо 3.2 млн. визити за по-малко от година, съгласно NK News.

Но от тези услуги, дружно с таксита при поискване и новото приложение, сходно на Netflix, могат да се възползват единствено дребен брой богати севернокорейци в столицата на страната.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР