Онлайн резервационна система Преоткрий България стартира на 1 юни в

...
Онлайн резервационна система Преоткрий България стартира на 1 юни в
Коментари Харесай

Пускат онлайн резервационна система Преоткрий България в подкрепа на туризма

Онлайн резервационна система " Преоткрий България " започва на 1 юни в помощ на туристическия бизнес - хотели и заведения за хранене, както и българските производители.

Това оповестиха на брифинг представители на огромна верига магазини у нас, дружно с министрите Емил Караниколов, Николина Ангелкова и Десислава Танева, представени от bTV.

" Целта е да създадем сигурен артикул за българския консуматор на услугата, както и за чужденците след това ", изясни Филип Анастасиу - шеф на " Метро България ".

По думите му потребителите резервирайки почивка, нощувка или вечеря, ще бъдат сигурни, че избират да отидат на несъмнено място, където е обезпечена хигиената и обществената отдалеченост.

Втора точка от тази стратегия е да върнем българските храни в менютата на заведенията за хранене , уточни и ръководителят на плана Георги Гъневски.

Задължително изискване е за хотели и заведения за хранене, които могат да показват офертите си през тази платформа, е да оферират български храни и ястия, създадени от артикули, които са доставени от български хранителни предприятия и фермери.
 Караниколов поучава да не се търси спор в държавното управление
Караниколов поучава да не се търси спор в държавното управление

Работата на финансовия министър е да пази бюджета, припомня той

Георги Гъневски уточни, че сътрудниците от бизнеса, които принуждават зад тази акция, ще вложат средства за финансиране на първичното зареждане. Това са необятна група от компании - интернационалните и български. " Искаме 360 градуса да бъде включен бизнесът, с страната, в интерес на обществото ", съобщи още той.

Министърът на стопанската система Емил Караниколов означи, че в платформата се предлага и артикул за обезпечаване.

" Ще подкрепяме производителите, хотелите и заведенията за хранене . Тази година ще разчитаме най-вече на българските туристи. Целта е да завоюва потребителя и да помогнем на бранша, които сега изпитват изключителна компликация ", уточни Караниколов.

Земеделският министър Десислава Танева изясни, че ведомството приветства самодейността. По думите ѝ в партньорството могат да бъдат открити допирни точки, за да бъде препоръчана на българския консуматор отмора при обезпечени здравни и хранителни стандарти.

" Вярваме, че у нас има задоволително качествена и свежа продукция, с цел да задоволи вътрешното ползване. Ще се веселя в тази платформа да забележим най-хубавите хотели, които ще се ангажират да съблюдават здравния стандарт и оферират българско обичайно меню и да върнат българските си клиенти ", акцентира Танева.

Тя посочи, че Българската организация по сигурност на храните ще следи за спазването на хигиеничните условия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР