Онлайн поръчките на фитнес уреди за дома са нараснали с

...
Онлайн поръчките на фитнес уреди за дома са нараснали с
Коментари Харесай

COVID-19 счупи интернет от пазаруване, вижте какво купувахме като луди

Онлайн поръчките на фитнес уреди за дома са нарастнали с 300% през март в съпоставяне със същия месец на 2019 година, демонстрира изследване за електронната търговия в света. Причината за това е, че хората по целия свят си стоят вкъщи, написа Труд бг.

Най-търсената стока през март са еднократните ръкавици, като покупките им са се нараснали с 670%.

При продажбите на хлебопекарни растежът е с 652%. Хората все по-рядко пазарят на открито, а като се презапасят с брашно би трябвало да си подготвят хляба сами. Такава наклонност има и в България, като след преносимите компютри, най-търсената техника през март е била точно хлебопекарната.

При онлайн пазара на храни максимален растеж има в покупките на пакетирани артикули (+377%), като при спагетите нарастването е с 250%. Хората се презапасяват освен с храни, само че и с витамини и хранителни добавки, а това води до 160% растеж на поръчките им. Храната за домашните любимци е идната стока с нараснал интерес от 159%. Доставката й до дома икономисва на купувачите часове редене на опашки.

Затворените фризьорски салони по света доведоха до 115% растеж в покупките на багра за коса и 105% увеличени продажби на лак за нокти. Със 104% са нарастнали поръчките на офис столове, а на бюра за компютър – с 90%, поради опцията за работа от у дома. За да не скучаят през почивните дни, доста хора са решили да си купят маса за пинг-понг (90% растеж на продажбите).

Докато едни търговци регистрират растеж, други имат двуцифрен спад на продажбите. Със 77% са се сринали поръчките на куфари и чанти за багаж, а на фотоапаратите – с 64%. Онлайн продажбите на бански костюми и булченски рокли са намалели с 64% и 63%.

В платформите за продажби на артикули втора ръка у нас потребителите търсят най-вече техника и спортни уреди – ластици, дъмбели, както и велоаргометри, които улесняват тренировките вкъщи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР