Онлайн платформи ще бъдат спирани, ако предлагат некатегоризирани или нерегистрирани

...
Онлайн платформи ще бъдат спирани, ако предлагат некатегоризирани или нерегистрирани
Коментари Харесай

Окончателно: И апартаментите за краткосрочен наем трябва да са регистрирани туристически обекти

Онлайн платформи ще бъдат спирани, в случай че оферират некатегоризирани или нерегистрирани като туристически обекти места за настаняване. Това взеха решение депутатите с признатите на второ четене промени в Закона за държавния бюджет за 2020 година.
Предложението беше на депутатите от ГЕРБ и НФСБ Менда Стоянова и Валери Симеонов, като в последна сметка онлайн платформи като Airbnb ще би трябвало наложително да оферират единствено " регистрирани " обекти за краткосрочно настаняване. В първичния вид трябваше да има и категоризация. Регистрацията на местата за краткотрайно настаняване ще се прави от кметовете на общини или от оправомощени от тях длъжностни лица. Контрол и контрол ще реализира министърът на туризма или оправомощено от него длъжностно лице, които могат да създадат искане до районния съд за прекъсване на дадена платформа, в случай че тя предлага обект, който не е регистриран.
Според признатите текстове платформата може да бъде спирана за период от две седмици при първо нарушаване или 30 дни при наново такова. Освен това за нарушителите се плануват санкции от 500 до 5000 лева за физическите лица, които не са търговци, а за едноличните търговци и юридически лица - имуществена глоба в размер от 1000 до 10 000 лева
Какви са главните параметри на държавния бюджет за следващата година - научете в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР