Онлайн платформата YouTube, собственост на Alphabet, съобщи, че ще намали

...
Онлайн платформата YouTube, собственост на Alphabet, съобщи, че ще намали
Коментари Харесай

Онлайн платформи намаляват качеството на видеата си в ЕС заради COVID-19

Онлайн платформата YouTube, благосъстоятелност на Alphabet, заяви, че ще понижи качеството на видеоклиповете си в Европейски Съюз, с цел да избегне блокирането на интернет. Това се случва на фона на всеобщата изолираност на хиляди европейци, почнали работа от домовете си поради ковид, оповестява "Ройтерс ".

YouTube е втората компания след Netflix, която предприе сходни дейности, откакто европейският комисар по вътрешния пазар и дигитализацията Тиери Бретон прикани стрийминг платформите да понижат качеството на своите видеа, с цел да предотвратят претоварването на интернет пространството. Видеоклиповете обгръщат забележителна част от онлайн трафика.

Решението идва след извършения диалог сред Бретон и изпълнителните шефове на Alphabet и YouTube - Сундар Пичай и Сюзън Войчицки. От компанията показват, че досега са регистрирани единствено няколко пика в потреблението, само че са подхванали дейности, с цел да минимизират натоварването на системата.

"Поемаме ангажимент краткотрайно да превклюяим целия трафик в Европейски Съюз към общоприетата резолюция по дифолт ", разясняват от компанията. Говорителят й посочи, че решението включва Англия и в началото ще работи в интервал от 30 дни, като продължителността може да се преразгледа.

Клиповето със общоприета резолюция не са толкоз детайлни или ясни като тези в висока резолюция. "Горещо поздравявам самодейността, която Гугъл предприе, с цел да резервира безпроблемното действие на интернет по време на рецесията към COVID-19 ", сподели Бретон.

Европейските телекомуникационни снабдители, от Vodafone до Deutsche Telekom, оповестяват за мощно повишаване в трафика на данни през последните дни. Това от своя страна подтикна Бретон да направи своя апел, преди интернет да се срине.

Бретон желае интернетът да може да се оправя с сериозните услуги като опазване на здравето и онлайн образование, откакто хиляди деца не престават своето обучение от домовете си поради пандемията.

По-рано от Netflix осведомиха, че ще понижат преносния потенциал, който дефинира качеството и размера на аудио и видео файловете във всичките стрийминг услуги в Европа през идващите 30 дни. По този метод ще се понижи трафикът в европейските мрежи с към 25%.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР