Онлайн платформата EMPROVE ще помага на жени - жертви на

...
Онлайн платформата EMPROVE ще помага на жени - жертви на
Коментари Харесай

Онлайн платформа ще помага на жени - жертви на насилие

Онлайн платформата EMPROVE ще оказва помощ на дами - жертви на принуждение. Тя беше показана през вчерашния ден на кръгла маса в Дома на Европа с присъединяване на еврокомисаря за цифровата стопанска система и за цифровото общество Мария Габриел, която поддържа самодейността.

Новите технологии могат да разрешат на жертвите да не мълчат, само че първоначално, до момента в който се осмелят, това да става онлайн, уточни Мария Габриел. Сигурна съм, че тази платформа ще даде кураж на доста дами да създадат първата стъпка, която от време на време лишава години, добави тя.

Една от всеки три дами в Европейски Съюз е била обект на физическо или полово принуждение или и двете, в половината от тези случаи брачният партньор или приятелят е бил този, който е насилвал, уточни еврокомисарят. Две трети от жертвите на принуждение от сътрудници не алармират за това. Страшното е, че е огромен броят на убитите дами в резултат на принуждение, разяснява тя. Еврокомисарят означи, че близо 225 милиарда евро годишно са обществените разноски за отговор на насилието и пропуснатите изгоди.

Насилието към момента е в неговата най-тъмна част, продължава да се подценява като проблем, до момента в който се случва, разяснява Мария Габриел и пожела платформата да бъде един дирек на дамите, претърпели принуждение, с цел да изградят още веднъж своя живот.

Вчера публично бе открит достъпът до онлайн платформатa EMPROVE. Тя е направена по този начин, че да бъде лесна за намиране, с елементарен достъп, откриваема на всички места 24 часа в денонощието и седем дни в седмицата, обясниха основателите й. Вплитаме игрови детайли в неигрови подтекст, показаха от екипа на плана. На платформата дамите се образоват в " задачи ", при които събират точки и в това време покачват своята самоосъзнатост и овластяване. Чрез платформата EMPROVE те могат да се свържат с други дами със сходна орис, както и с ментори.

Това не е платформа за терапия и спешна намеса, а платформа за по-късно, която оказва помощ на дамата да открие своите мощни страни и води към икономическа самостоятелност, с цел да може тя да се откъсне от омагьосания кръг и от своя принудител, обясниха основателите й. Идеята им в бъдеще е да я трансфорат в мобилно приложение.

Има един по-рисков контингент, който не е в интернет, разяснява по време на кръглата маса Саша Безуханова, ръководител на борда на Българския център за дамите в технологиите. Една от ограниченията, с цел да се трасира трайно казуса, е обезпечаване на среда на дамите, претърпели принуждение, за икономическа самостоятелност и нашата организация работи и в тази посока, уточни тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР