Онлайн платформата EMPROVE ще помага на жени - жертви на

...
Онлайн платформата EMPROVE ще помага на жени - жертви на
Коментари Харесай

Онлайн платформата ще помага на жени - жертви на насилие

Онлайн платформата EMPROVE ще оказва помощ на дами - жертви на принуждение. Тя беше показана в понеделник на кръгла маса в Дома на Европа с присъединяване на еврокомисаря за цифровата стопанска система и за цифровото общество Мария Габриел, която поддържа самодейността.

„ Новите технологии могат да разрешат на жертвите да не мълчат, само че първоначално, до момента в който се осмелят, това да става онлайн. Сигурна съм, че тази платформа ще даде кураж на доста дами да създадат първата стъпка, която от време на време лишава години”, разяснява Мария Габриел, представена от Българска телеграфна агенция.

Една от всеки три дами в Европейски Съюз е била обект на физическо или полово принуждение или и двете. В половината от тези случаи брачният партньор или приятелят е бил този, който е насилвал, уточни още еврокомисарят. Две трети от жертвите на принуждение от сътрудници не алармират за това.

„ Страшното е, че е огромен броят на убитите дами в резултат на насилие”, разяснява Габриел. И означи, че близо 225 милиарда евро годишно са обществените разноски за отговор на насилието и пропуснатите изгоди.

Достъпът до онлайн платформатa EMPROVE се открива публично в понеделник. Тя е направена по този начин, че да бъде лесна за намиране, с елементарен достъп, откриваема на всички места 24 часа в денонощието и седем дни в седмицата, обясниха основателите й от CATRO Bulgaria.

На платформата дамите се образоват в "мисии ", при които събират точки и в това време покачват своята самоосъзнатост и овластяване. Чрез EMPROVE те могат да се свържат с други дами със сходна орис, както и с ментори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР