Онлайн платформата Добрите болници ще събира информация за лечебните заведения

...
Онлайн платформата Добрите болници ще събира информация за лечебните заведения
Коментари Харесай

Пациентите оценяват болниците на онлайн платформа

Онлайн платформата " Добрите лечебни заведения " ще събира информация за лечебните заведения в страната по 10 критерия, за да се помогне на пациентите в избора им къде да се лекуват. Инициативата е на пациентски организации, заяви БНР.
Пациентите ще имат опция след регистрация на онлайн платформата, да показват дали биха предложили избрана болница или не, какви са битовите условия, по какъв начин са се грижили за тях, уточни лекар Стойчо Кацаров от Центъра за отбрана правата в опазването на здравето: " Целта е да дадем думата на пациента. Да му дадем опция, въз основата на тази информация и на сравненията, които ние ще създадем, по-лесно да избере къде да се лекува. "
Според Пенка Георгиева от " Заедно с теб " пациентите най-често се оплакват, че не откриват ценоразпис в лечебните заведения. " Направихме тази коалиция - пациентът има думата за добра болница, по 10 критерия, които ще бъдат забележими на уеб страницата на  всяка една болница, ще може да се оцени в действителност положителната болница и най-сетне пациентът, че ще има своето право на глас ", акцентира Георгиева.
Болниците, които дават отговор на всички критерии заложени в платформата, ще получат пациентски документ " Добра болница ", който ще е годен за една година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР