Онлайн платформа за самоподкрепа и психично здраве ще помага на

...
Онлайн платформа за самоподкрепа и психично здраве ще помага на
Коментари Харесай

УНИЦЕФ пуска мобилно приложение за младежи, страдащи от тревожност и депресия

Онлайн платформа за самоподкрепа и психологично здраве ще оказва помощ на младежите . Създадената „ УНИЦЕФ стая “ в границите на мобилното приложение „ Разкажи Ми “ ще оказва помощ на младежите да преодолеят отрицателните страсти като тревога, самотност, горест, боязън и яд , оповестиха от организацията в България.

Достъпът е безвъзмезден и неизвестен за всички до 24-годишна възраст и техните родители.

В платформата ще има и специфични пояснения, като да вземем за пример какво са паник офанзивите и какви релаксиращи извършения са целесъобразни за понижаване на тревогата и възстановяване на съня . Младежите могат също да открият информация за това каква е разликата сред горест и меланхолия, какви са признаците за появяването на стрес. Ще има и препоръки за повишение на самочувствието, показват от „ УНИЦЕФ “.

Целта на виртуалната стая е да помогне на младите българи да развият психическа резистентност , да изградят умения да се оправят с неподходящите събития и да схванат по-добре себе си и това, което желаят, разясняват от организацията, Родителите на младежи ще могат да научат по какъв начин да поддържат прочувствено своето дете. Фокусът е във етапа на предварителната защита – това, което всеки юноша или родител може да направи самичък, с цел да укрепи психологичното си здраве, и по този начин да е в положение да помогне и на близките, разясняват от „ УНИЦЕФ “.

Данните на организацията демонстрират, че един от пет смъртни случая измежду младежи на възраст 15-19 години в Европейски Съюз е породен от самонараняване , а самоубийството е втората най-честа причина за гибел измежду подрастващите в тази възраст в Европа. 50% от всички психологични проблеми се отключват преди 14-годишна възраст, а до 75% - преди 24-годишна възраст, разясняват от „ УНИЦЕФ “.

Оттам показват също, че по време на пандемията от COVID-19, както и последвалата война в Украйна, положения като боязън, тревога, меланхолия, под паника офанзиви, се обостриха измежду подрастващите в България . „ Те идват в допълнение на към този момент съществуващите проблеми с издевателството в учебно заведение, домашното принуждение, значимостта на кариерното насочване, появяването на първите интимни връзки или междупоколенческата бездна сред родители и деца “, показват специалистите.

Новата платформа и акцията „ Как си в действителност? Разкажи ми “ са резултат от към този момент извършената национална акция на УНИЦЕФ България „ Отвъд усмивките. Как си в действителност? “, която имаше за цел да поддържа децата и младежите в България да се оправят с тревогата и депресията и да увеличи информираността за значимостта на психологичното здраве.

Онлайн приложението може да бъде свалено на електронно устройство :
App store:

Гугъл Play:

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР