Онлайн платформа в помощ на жените, преживели домашно насилие заработи

...
Онлайн платформа в помощ на жените, преживели домашно насилие заработи
Коментари Харесай

Онлайн платформа ще помага на жени - жертви на домашно насилие

Онлайн платформа в помощ на дамите, претърпели домашно принуждение проработи от през днешния ден. Тя предлага дълготрайна поддръжка, работа с психолози и резервира анонимността на потребителите.

20 дами убити при домашно принуждение у нас единствено тази година. Хиляди жертви на физически и душевен тормоз вкъщи. Въпреки това изследванията сочат, че насилието у дома се приема като персонален, а не публичен проблем.
ст. комисар Благородна Макева - Групово дело " Национална полиция ": Дори да знаем, че нещо се случва, ние не сигнализираме.
Обществото мълчи, само че мълчат и дамите - единствено една от седем оповестява, че е станала жертва.

Мария Габриел - еврокомисар за цифрова стопанска система и цифрово общество: Парадоксът е, че насилието в неговата най-тъмна част продължава да се подценява като проблем, до момента в който се случва.
Платформата Emprove е ориентирана към жертвите, които към този момент са минали през спешните центрове и в този момент се нуждаят от мотивация и поддръжка да продължат напред.

Стефани Костова - координатор на плана: Тя е едно място, където те в действителност под една по-лека форма могат да минават през обучителни материали.
След като влязат в платформата, дамите избират своя наставник - психолог. Може да се свържат с други дами със сходна орис, да позволяват на практика задания. Платформата дава обещание дълготрайна поддръжка, над 200 дами към този момент са се записали.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР