Онлайн петиция само за няколко дни събрала близо 6000 подписа

...
Онлайн петиция само за няколко дни събрала близо 6000 подписа
Коментари Харесай

6000 вече на бунт срещу коледна реклама ВИДЕО

Онлайн петиция единствено за няколко дни събрала близо 6000 подписа от бургаски родители – най-вече моряшки майки, съпруги и деца против реклама.

Става въпрос за клип на огромна верига магазини за играчки, която върви нонстоп по малкия екран и във фейсбук под формата на платена обява, оповестяват от faragency.bg.

Картинката, която разказва, е повече от тъжна. Кораб посред бурно море. Моряк на име Христо, който е извикан от сътрудниците си, с цел да приказва със фамилията си. Отсреща детето му го пита дали ще се прибере за Коледа и какво ще му подари. Христо се насълзява.

Рекламата свършва с две надничащи играчки от долап, които механикът е подготвил да подари на детето си. След финалната сцена се отброяват оставащите дни до Коледа.



Вместо да е жизнерадостна, рекламата демонстрира орисите на хиляди българи – освен моряци, а въобще хора, тръгнали на път да вадят хляба си, с цел да изхранят фамилията си – тираджии, гледачи на възрастни хора и куп още специалности.

„ В наличието на рекламата се акцентират на напред във времето играчките, които ще донесе бащата при завръщането му. Ами в случай че не се прибере?! Искам да изкажа дълбокото си отвращение и болежка по отношение на „ коледната” реклама. Защото това е всичко друго, само че не и коледна! Много хора изпращат техните татко, майка, брат, сестра, чичо, вуйна, на път, които всекидневно жертват здравето, нервите и живота си в името на фамилията си. И за жалост, не всички съумяват да се завърнат живи.



Защото единствено един пътуващ човек и фамилията му знаят с какви усеща се разделят всякога, по какъв начин треперят един за различен, по какъв начин посрещат разграничени най-важните събития в живота – като раждане, гибел, други мотиви и празници и по какъв начин с неспокойствие чакат още веднъж да бъдат дружно!

Чувствам се персонално наранена от посланието на клипа. Със сигурност и доста други хора споделят същото мнение! Тази реклама носи болежка, оскърбление и отчаяние и образува тежка буца в гърлото! Смятам, че има надалеч по-удачен метод да отброиш дните до Коледа “, написа в информацията към онлайн-петицията разтревожената брачна половинка.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР