Онлайн магазинът за хранителни стоки Barbora Polska ще прекрати дейността

...
Онлайн магазинът за хранителни стоки Barbora Polska ще прекрати дейността
Коментари Харесай

Собственикът на веригата Т Маркет закрива онлайн магазина си в Полша

Онлайн магазинът за хранителни артикули Barbora Polska ще приключи активността си в страната след 3 март 2024 година, разгласи компанията майка Maxima Grupe.

Barbora стартира активност в Полша през 2021 година и предлага услуги за доставка на храна във Варшава, Катовице и Лодз, напомня.

Решението за прекъсване на активността е повлияно от постепенно възходящото търсене на услугата, съгласно Викторас Юозапайтис, шеф на Radas, UAB, която управлява Barbora Polska.

" Barbora Polska беше основана в отговор на внезапно повишеното търсене на доставка на храна по домовете по време на пандемичния интервал. След края на пандемията обаче растежът на търсенето на тези услуги се забави доста.

Темпът на напредък на пазара през последните години не оправда упованията ни. Ето за какво на този стадий беше взето решение да се преустановят интервенциите на Barbora в Полша и да се концентрира върху действия в балтийските страни ".
 Македонската КАМ Маркет откри най-вече нови обекти у нас от началото на годината, по петите й е TМARKET
Верига супермаркети от Северна Македония разкри най-вече обекти у нас от началото на годината

Силна агресия на дискаунтърите

От компанията прибавиха, че всички наранени чиновници ще получат дължимото обезщетение в сходство с използваните закони и разпореждания.

Barbora ще продължи да работи в Литва, Латвия и Естония.

Онлайн магазинът за хранителни артикули предлага услугите си в Литва от 2014 година, а в Латвия и Естония от 2018 година

Контролиращото сдружение - Radas, UAB - е част от Maxima Grupе, която ръководи комерсиалните вериги Maxima в балтийските страни, T Market в България и Stokrotka в Полша.

През септември предходната година Maxima Grupe регистрира 18% нарастване на приходите на годишна база до 2,8 милиарда евро през първите шест месеца на финансовата си година.
 Македонската верига
Македонската верига " КАМ маркет " отваря 15 нови магазина в България през 2019-а

Компанията отвори първите си обекти у нас през ноември предходната година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР