Онлайн магазинът обнови асортимента си по-рано през годината и вече

...
Онлайн магазинът обнови асортимента си по-рано през годината и вече
Коментари Харесай

Акциите на Zalando паднаха с 20% след предупреждение за по-ниска печалба

Онлайн магазинът обнови асортимента си по-рано през годината и към този момент предлага козметика, парфюми и други артикули за хубост

Акциите на Zalando (14-19.09.2018 г.)

Увеличаване

Акциите на Zalando (14-19.09.2018 г.)

Преглед на оригинала Смаляване
Още по тематиката
Защо Европа не може да сътвори софтуерни колоси като Съединени американски щати и Китай

По-малкото финансиране и незадоволително добре развитата среда за започващи бизнеси са измежду главните аргументи
12 юли 2018
H&M се изправя против новата онлайн действителност

Потребителите на компанията понижават поради появяването на онлайн играчи в ритейл бранша
14 фев 2018
Как търговците се борят против Amazon

Британската верига Dixons Carphone дава отговор на ценовата война на Джеф Безос
3 юли 2017 Акциите на онлайн магазина за облекла Zalando паднаха с повече от 19% във вторник, откакто немската фешън верига предизвести, че годишните доходи ще бъдат по-ниски от предстоящото. Компанията упреква за по-слабите си резултати " дългото и горещо лято ", поради което есента и зимата ще настъпят по-късно.

Високи упоритости макар слабите резултати

Поради тази причина клиентите са купували по-малки количества по-скъпи облекла като якета и палта, а това рефлектира отрицателно върху продажбите и облагата. От Zalando разясниха, че в този момент чакат годишната брутна облага да падне в диапазона сред 150 и 180 млн. евро. Предишните упования на компанията бяха тя да бъде минимум 220 - 270 млн. евро. Ръстът на продажбите за 2018 година също ще бъде по-нисък от плануваното - 20-25%.

Резултатите за третото тримесечие " ще бъдат доста по-слаби от оценките на анализаторите ", споделят от компанията. " Докато настоящата търговия за тримесечието не съответствува с упоритостите ни, растежът обаче остава недокоснат ", споделя в изказване Рубин Ритър, зам. изпълнителен шеф на Zalando. " Въпреки предизвикателно изменящата се пазарна среда продължаваме да влагаме в напредък и ще се придържаме към задачата да удвоим бизнеса си до 2020 година "

Рубин Ритър, зам. изпълнителен шеф

Zalando отпразнува 10-годишнината си този месец и се счита за една от най-успешните компании, почнали като стартъпи в Берлин. Първоначално е стартирала като онлайн магазин за джапанки, само че е прераснала в един от най-големите фешън онлайн ритейлъри в Европа, като доближава равнището на групи като Amazon и Asos. Тя разчита в този момент на 24.6 млн. дейни клиенти на общо 17-те си пазара, а през първото полугодие продажбите ѝ са на стойност 2.5 милиарда евро.

Повече артикули

Онлайн магазинът обнови асортиментната си гама по-рано тази година и към този момент предлага козметика, парфюми и артикули за разкрасяване. С това тя целеше да усили приходите и маржа си. Цената на акциите обаче спада от август, когато компанията предизвести за вероятното въздействие на по-дългия летен сезон върху целогодишните й резултати.

До юли скъпите бумаги бяха изгубили съвсем 30% от цената си. Във вторник сутринта те се търгуваха за 34.20 ево, което е с 16% по-ниско за деня. В свое изказване от Zalando изясняват, че " през август и септември 2018 година температурите са били високи в цяла Европа, а това е понижило търсенето на облекла на международния пазар ".

В резултат на това компанията е трябвало да направи повече понижения спрямо предходната година и се е сблъскала с по-малко продажби на " артикули с постоянна и по-висока цена ". Zalando обаче към момента има забележителен прогрес пред съперниците на стилния пазар, прибавят от компанията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР