Онлайн гласуването за финалистите в най-голямата социално отговорна инициатива на

...
Онлайн гласуването за финалистите в най-голямата социално отговорна инициатива на
Коментари Харесай

Подкрепете своя фаворит на финала в шестото издание на ПРОМЯНАТА

Онлайн гласуването за финалистите в най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп – ПРОМЯНАТА, реализирана в партньорство с Reach for Change България, стартира през днешния ден, 14 януари, и ще продължи до 3 февруари в това число. Всеки искащ може да се запознае с концепциите на петимата обществени бизнесмени и да даде своя глас за един от тях на www.nova.bg/promyanata . Тримата с най-вече гласове ще продължат в последния стадий на състезанието.

В шестото издание на ПРОМЯНАТА финалистите, които ще се състезават за успеха, са:

Мариела Станулова и Ралица Жечева от „ Академия за родители “ – платформа, която оказва помощ на всички бъдещи и сегашни родители да отгледат здрави и щастливи деца. „ Академия за родители “ събира онлайн и онлайн експерти, които споделят своите познания по тематики като бременност, раждане, здраве, образование, обучение. Така родителите могат да получат препоръките, от които имат потребност – тествани, на едно място и в точния миг.

 Промяната NOVA

Лиляна Савова и Венета Иванова от „ Академия Миротворци “ – образоват възпитаници и педагогичен експерти в съществени техники на медиацията и основава центрове по медиация в учебните заведения. Училищните посредници оказват помощ на възпитаници в спор да разрешат казуса. Създават нова просвета на другарство сред учениците и спомагат за понижаване на експанзията в учебната среда.

 Промяната NOVA

Кунка Великова и Нина Димова от „ Неща с душа “ – основават просветителни игри и материали, които оказват помощ на децата да учат по-лесно и посредством игра. Материалите са приспособени към просветителната система и могат да се употребяват от всички деца, с цел да упражняват наученото в клас. Но са изключително потребни за деца със специфични потребности, които се затрудняват да усвояват образователния материал от учебниците и хартиените пособия.

 Промяната NOVA

Ставрос Ставру и Ива Груева от „ Пукльовците “ – цифрови просветителни игри, които оказват помощ на децата да се научат да работят в екип. Те се играят в учебно заведение и са основани на образователния материал по математика и български език от 1-ви до 4-ти клас. Заедно с героите в играта децата вземат решение разнообразни екологични проблеми, а с цел да решат задачата им се постанова да работят в екип и да обменят информация.

 Промяната NOVA

Невен Боянов и Ивайло Николов от „ Тинузавър “ – платформа, която учи децата на програмиране, математика, физика и електроника по занимателен и удобен метод. Екипът на „ Тинузавър “ е основал специфичен хардуер, програмен продукт и образователна методология, с които децата могат да си сглобят сами дребно компютърче, а по-късно да го програмират. Това ги ентусиазира и покачва интереса им към изучаваните предмети.

 Промяната NOVA

Тримата финалисти, събрали най-вече гласове в интервала на гласуването, ще продължат в идващия стадий на състезанието – среща с жури. То включва представители на Нова Броудкастинг Груп и Фондация Reach for Change, както и детско жури. Големият победител в ПРОМЯНАТА 2019/2020 ще бъде определен през февруари и ще получи безплатно финансиране в размер на 30 000 лева, а вторият и третият – по 15 000 лева Всички петима финалисти стават част от Инкубатора на ПРОМЯНАТА за интервал сред една и пет години, в границите на които ще получат образования, съвещания от бизнес ментори, достъп до интернационалната мрежа от обществени бизнесмени на Reach for Change и медийна поддръжка, с помощта на Нова Броудкастинг Груп.

Петимата финалисти бяха определени измежду общо 136 плана, кандидатствали в шестото издание на ПРОМЯНАТА. До този обществените бизнесмени са минали шест стадия на оценка и са получили утвърждение от чиновници на Нова Броудкастинг Груп и Reach for Change, както и от специалисти от обществения и бизнес бранш.

ПРОМЯНАТА е най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп, която се реализира за шеста поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да усъвършенства трайно живота на децата в България, като открива стимулирани обществени бизнесмени и им оказва помощ да осъществят по резистентен метод концепциите си за по-доброто и несъмнено бъдеще на българските деца. От 2014 година до момента ПРОМЯНАТА оказа помощ на над 100 000 деца и младежи от цялата страна.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР