Онлайн гигантът Amazon.com унищожи търговията на дребно в Съединените щати.

...
Онлайн гигантът Amazon.com унищожи търговията на дребно в Съединените щати.
Коментари Харесай

Финансовият министър Стивън Мнучин: Amazon унищожи търговията на дребно в САЩ


Онлайн колосът Amazon.com " унищожи търговията на дребно в Съединените щати ". Това съобщи в сряда Министърът на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин, представен от БНР.

Мнучин означи, че чака с неспокойствие да чуе резултатите от следствието на Министерството на правораздаването, оповестено по-рано тази седмица, за това дали огромните американски софтуерни компании вземат участие в антиконкурентни практики.

На този стадий неговите мнения са най-силният знак, че администрацията на президента Тръмп ускорява вниманието си върху софтуерни колоси, известни като Big Tech.

" Ако погледнете Amazon, макар че имат някои изгоди от компанията, тя унищожи търговията на дребно в Съединените щати ", уточни Мнучин пред бизнес телевизия CNBC. " Нямам друго мнение, с изключение на да мисля, че е безусловно вярно прокуратурата да прегледа тези въпроси и чакам с неспокойствие да чуя нейните рекомендации към президента ".

Агенция Ройтерс цитира компанията Amazon, която се отбраните от нападките на Мнучин, акцентирайки, че 90% от всички продажби се правят във физически наличните магазини.

" Днес самостоятелните продавачи съставляват повече от 58% от физическите брутни продажби на артикули през Amazon, като продажбите им са нарастнали два пъти по-бързо от нашите лични, възлизащи на 160 милиарда $ през 2018 година ", съобщи представител на най-голямата компания в света за онлайн продажби на артикули.

По-рано тази седмица Министерството на правораздаването разгласи, че тече следствие на най-големите американски софтуерни компании за антиконкурентни практики. Говорител на министерството отхвърли да уточни кои тъкмо компании ще бъдат проучвани по време на антитръстовото следствие, само че уточни, че следствието е обвързвано със загрижеността по отношение на " търсенето, обществените медии и някои онлайн услуги на дребно ". Това явно значи, че ще бъдат разследвани софтуерни колоси като Гугъл, Amazon, Фейсбук и вероятно Apple.

В изявлението си за CNBC, Стивън Мнучин също по този начин сподели, че дребният размер на активността, която Гугъл прави с китайското държавно управление, не провокира никакви опасения, макар апелите на президента Доналд Тръмп от предходната седмица, че неговата администрация ще проверява този проблем.

" Президентът се вгледа в това, както и аз ", уточни Мнучин и добави: " Гугъл е американска компания, която желае да оказва помощ на Съединени американски щати ".
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР