Oнлaйн фитнec приложението The Global Heat Map разкри секретна информация

...
Oнлaйн фитнec приложението The Global Heat Map разкри секретна информация
Коментари Харесай

Фитнес-приложение разкри секретните военни бази на САЩ

Oнлaйн фитнec приложението The Global Heat Map разкри секретна информация за разположението на американските военни бази в целия свят.

Военни по целия свят са споделяли обществено маршрута си по време на тренировките си, в това число когато това е ставало в или към военни бази, оповестява Би Би Си. B дaннитe влизaт yпpaжнeниятa нa oгpoмeн бpoй aмepиaнcи вoeнни, влючитeлнo и тaивa в бaзи в oнфлитни peгиoни пo cвeтa. Изключение вършат неголеми територии, само че тъкмо там са ситуирани и американските военни бази. Положението в региона на бойни дейности в Ирак и Сирия е друго - там картата е съвсем напълно тъмна.

Заради броя на военните бази, които се виждат на картата се счита, че огромен брой военни по целия свят са споделяли обществено данните за местонахождението си. Разположението на военните бази е ненапълно известно, поради локалните поданици и сателитни изображения като Google Ърт. Това, което е обезпокоително е че картата демонстрира равнището на интензивност и придвижването вътре в постройката, както и отвън базите. Така могат да станат известни направления, употребявани за учения, както и патрулирани пътища.

Приложението е по - известно на Запад по тази причина непознатите военни бази са по-ярко изразени като горещи точки в Близкия изток. Лесно разграничими бази са употребяваните от Съединени американски щати в Сирия и Ирак, базата на Англия на Фолкландските острови и една употребена от французите в Нигер. Видима е активност и в съветската база Хмеймим в Сирия.

Според непотвърдена информация, приложението разкрива и една от свръхсекретните бази на Централно разузнавателно управление на САЩ в Могадишо, както и ракетна база в Тайван.

От Пентагона към този момент не разясняват, обявиха единствено, че учат данните.





Сн. Twitter
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР