Онколози от Пловдив уверяват, че пациентите няма да останат без

...
Онколози от Пловдив уверяват, че пациентите няма да останат без
Коментари Харесай

Онколози в Пловдив уверяват, че пациентите няма да останат без лечение

Онколози от Пловдив твърдят, че пациентите няма да останат без лекуване, заяви БНР.

Хиляди пациенти със злокачествени болести не престават лекуването си в Комплексния онкологичен център в Пловдив в изискванията на пандемия от Covid-19.

В здравното заведение, се спазвали всички условия за работа в сходна спешна обстановка, само че част от болните, които не са от Пловдив се тормозили да пътуват за плануваните им процедури.

Оказваме психическа поддръжка и обсъждаме всеки съответен случай, декларира шефът на центъра доктор Парашкев Цветков.

Онкоболните са една от най-рисковите групи при заболяване от ковид, а в това време лекуването им не би трябвало да стопира. Непрекъснато следим нужното количество от защитни средства да не понижава, разяснява той.

На този стадий са взети и всички ограничения нито един пациент да не остане без лекуване, безапелационен е шефът на онкологичния център.

" За един период напред имаме спогодба от компаниите, доставящи медикаменти, че при възможни компликации ние ще бъдем навреме сигнализирани, с цел да търсим различни разновидности " , добавя той.

В здравното заведение е основана и нова организация за банкет, обслужване и лекуване. Всички планови оперативни намеси cа спрени, единствено където има изрично съображение, че има злокачествено заболяване, чието отсрочване на лекуването ще докара до някакви затруднения, то тези лекувания не са отсрочват.

Призивът към болните е да бъдат по-дисциплинирани и виновни.

От управлението на КОЦ са безапелационни, че хората, които имат подозрения за онкологични болести, няма да останат без лекарска помощ. Препоръката е да потърсят персоналните си лекари, които да ги насочат за консултация с онколог.

По думите на доктор Цветков се забелязвало понижаване на подобен вид прегледи. Логично е след края на рецесията пък броят им да се усили, разяснява още той.

Психолозите в онкологичния център в Пловдив споделят, че в момента най-сериозни терзания изпитват пациентите от други градове, на които се постанова да пътуват или пък на тези, които би трябвало да употребяват за напредването си до здравното заведение такси или градския превоз, тъй като се опасяват от заразяване.

Онкопсихологът Елена Атанасова поучава пациентите да съблюдават разпоредбите, които са познати от всяка елементарна грипна зараза.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР