Онкологичните заболявания са обект на все повече изследвания, които имат

...
Онкологичните заболявания са обект на все повече изследвания, които имат
Коментари Харесай

Ракът се появява по-рано, отколкото предполагаме

Онкологичните болести са обект на от ден на ден проучвания, които имат за цел освен да открият техните причинители, само че и да открият нови способи за лекуване и предварителна защита.

Последното сходно проучване е дело на учени, които изследват проби от 2800 тумора и 38 разновидности на рака. А огромното изобретение е, че множеството ракови болести демонстрират своите първи признаци доста преди момента, в който могат да бъдат диагностицирани . Говорим за години, даже и десетилетия.

Тези най-ранни признаци на зараждащ се рак са генетични разновидности , които трансформират здравите кафези в злокачествени. Те настъпват даже във очевидно здрава тъкан и доста преди да се появяват останалите признаци на болестта.
 Снимка 465449

Около половината от най-ранните разновидности пораждат единствено в девет гена, което лимитира спектъра на наблюдаване. Когато тези генни разновидности доближат до клетките, ги преобразуват в ракови. А туморите могат да се образуват от кафези, свързани с разнообразни генетични разновидности, написа Guardian.
 Цигарите, ракът и “магическото” възобновяване на дробовете след отричане
“Магията ” в дробовете след прекъсването на цигарите

Никога не е късно да ги откажем, споделят учените

Това изобретение дава вяра на учените, че може в бъдеще да се изработят нови генетични проби , които да улавят разновидностите още в ранен стадий и да ги стопират преди да са се трансформирали в раково заболяване. Това обаче към момента е в областта на здравната фантастика.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР