Онкоболните вярват до последен дъх, че има надежда. Пациентите са

...
Онкоболните вярват до последен дъх, че има надежда. Пациентите са
Коментари Харесай

Онкоболните вярват до последен дъх, че има надежда

Онкоболните имат вяра до финален мирис, че има вяра . Пациентите са против бюджета на НЗОК, който орязва парите за нови лекарства . Пред Нова тв Нана Гладуиш, която се бори с рака изясни, че от тази мярка ще пострадат освен онкоболните, само че и пациенти със сърдечносъдови болести , трансплантирани.

По думите й някои пациенти нямат година да чакат страната да откри решение и пари. Тя упорства да се откри дейно решение. Има доста механизми за надзор, безапелационна е Нана Гладуиш. Не всички пациенти ще бъдат подложени на нова терапия, която е скъпа, по думите й.

" Не е въпросът да ме лекуват с терапия от преди десет-петнайсет години, желая да ме лекуват с терапия, която е измислена в този момент " , настоя Гладуиш.

 Онкоболните пациенти няма да останат без медикаменти
Онкоболните пациенти няма да останат без медикаменти

Обществената поръчка ще бъде обновена откакто Комисия за защита на конкуренцията и Върховен административен съд се произнесат

" Това, че си станал политик, не ти дава право да се разполагаш с живота ми " , ядосана е тя. Всички ние онкопациентите имаме вяра до последния си мирис, че има вяра, показа Нана Гладуиш. Искам рамо и разсъдък, добави тя. Говоря за оцеляване, посочи пациентката. Гладуиш призна, че вижда стъпка напред в развиването на опазването на здравето ни.

Лекарите демонстрират схващане, имало смяна в връзките лекар-пациент. " Страхувам се, че страната няма да разреши на лекарите да ме лекуват " , притеснява се тя. Не желая да ми пожелават здраве, желая да ми го обезпечат, желая някой да ми помогне, настоя Гладуиш.

 Комисията по бюджет и финанси одобри на второ четене бюджета на ДОО и НЗОК
Комисията по бюджет и финанси одобри на второ четене бюджета на ДОО и НЗОК

Предложенията на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи по обособените параграфи бяха отхвърлени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР