Онези служители, чиито длъжности са от съществено значение, няма да

...
Онези служители, чиито длъжности са от съществено значение, няма да
Коментари Харесай

Правителството в САЩ ограничава дейността си, защото Сенатът не прие финансирането му

Онези чиновници, чиито длъжности са от значително значение, няма да излизат в отпуск, само че към този момент ще работят без възнаграждение, съобщи Мик Мълвейни, шеф на Административно-бюджетното ръководство на Белия дом.

© Carlos Barria Още по тематиката
Какво следва от историческата загуба на републиканците в Алабама

Демократите завоюваха още едно място в американския Сенат, а разединението в Републиканската партия пораства
13 дек 2017
Тръмп поддържа по-стриктните наказания против Русия

Нов законопроект на щатския Сенат ще заплаши съветските енергийни планове в Европа, в това число " Северен поток 2 "
24 юли 2017 Демократите отхвърлиха да поддържат краткотрайно финансиране без отстъпки от републиканците и президента по въпроса за имиграционната политика Американската администрация стартира от събота да лимитира активността си, откакто в Сената не беше реализирано единодушие по какъв начин да продължи финансирането ѝ. Това се случва за пръв път при цялостен надзор на една от огромните партии над законодателната и изпълнителната управляващи.
При неявяване на утвърден от Народното събрание нов бюджет министерства и организации стопират работа и стартират да редуцират или да пускат в неплатен отпуск чиновниците си. Ведомства, свързани с публичната и националната сигурност не престават да работят, само че не и да получават пари за заплати, защото няма законно съображение за превеждането на такива средства, оповестяват международните организации.

Реално, последните чиновници ще бъдат изпратени в отпуск на 26 януари, като към този момент не се знае броят им. При предходната сходна обстановка през 2013 година при ръководството на Барак Обама това засегна съвсем 800 хиляди души.

Разногласията

Камарата на представителите утвърди по-рано през седмицата план за краткосрочно финансиране, а президентът Доналд Тръмп прикани да дадат още месец опция администрацията му да работи, до момента в който се реализира компромисно решение в Конгреса. Но в Сената проектозаконът се провали в изострен спор за политиката по граничния надзор и имиграцията.
Демократите отхвърлиха да поддържат мярката без отстъпки от републиканците и президента по въпроса за имиграционната политика. В центъра на разногласието е ориста на така наречен Мечтатели, противозаконни мигранти, влезнали в Съединени американски щати още като деца.
За пробутване на закона бяха нужни гласовете на 60 от общо 100 сенатори, само че той събра единствено 50. Така механически администрацията остана без пари тъкмо в деня на първата годишнина от встъпването в служба на Тръмп.

Президентът незабавно упрекна демократите и съобщи, че няма за разисква имиграционната тематика, до момента в който държавното управление му не проработи обикновено още веднъж. " Няма да договарям за статута на противозаконните имигранти, до момента в който демократите държат за заложници нашите спазващи законите жители поради безразсъдните си претенции. Това е държание не на законотворци, а на губещи, които единствено саботират. "

Какво се лимитира

Онези чиновници, чиито длъжности са от значително значение, няма да излизат в отпуск, само че към този момент ще работят без възнаграждение, съобщи Мик Мълвейни, шеф на Административно-бюджетното ръководство на Белия дом. Сред държавните структури от жизненоважно значение са Управлението по въпросите на обществената сигурност и въоръжените сили.

Пощенските услуги също ще продължат да действат обикновено, защото те си имат свои източници на доходи. В нормалния си темп се чака да продължи да работи и въздухоплаването. Авиодиспечерите, проверяващите чиновници на Службата за транспортна сигурност и сътрудниците на Службата за митнически и граничен надзор също остават на работа.

Министерството на вътрешните работи сподели, че поставя старания националните паркове и другите естествени обекти, за които дава отговор, да останат " оптимално налични " за гости. Но прекъсването на работата на държавното управление ще засегне Федералната работа за бедствия и повреди, която сега се занимава с очистване на последствията от няколко естествени бедствия, в това число урагана, поради който по-голямата част от Пуерто Рико остана без електричество месеци наред, и горските пожари в Калифорния, отбелязва Българска телеграфна агенция.

До по кое време ще продължи

Сегашната рецесия ще продължи, до момента в който конгресмените не реализиран единодушие по законопроекта за бюджетните разноски. Конкретен проект към този момент няма, само че се чака през днешния ден диалозите в Сената да продължат и вероятно в неделя да се гласоподава по вид, препоръчан от демократа Линдзи Греъм за краткотрайна резолюция, позволяваща финансирането на активността на държавното управление да продължи до 8 февруари. Датата не е определена инцидентно. На 30 януари президентът ще приказва пред двете камари на Конгреса и републиканците не биха желали това да става на фона на бюджетна рецесия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР