Онези от нас, които са се докосвали до странния свят

...
Онези от нас, които са се докосвали до странния свят
Коментари Харесай

Teslasuit - костюм за виртуална реалност

Онези от нас, които са се докосвали до странния свят на виртуалната действителност, знаят, че един път поставил специфичните очила, човек доста бързо губи визия за заобикалящата го среда.

Единственото, което ни оказва помощ да запазим връзка с действителния свят към нас, е чувството за досег и неналичието на телесни чувства - колкото и действително да наподобява, прекарването някак остава единствено в главата ни.

Teslasuit е на път вечно да промени това и да ни изстреля изцяло във виртуалния свят с първия по рода си костюм за виртуална действителност.

 Снимка 335171

Костюмът е оборудван с до 64 сензорни пункта, които пресъздават физическите чувства от виртуалното прекарване, като разчита на електросигнали и особено създадени технологии.

Teslasuit покрива цялото тяло и реагира по отношение на всяко едно деяние или аспект на виртуалния свят, в който се намираме. Костюмът основава чувство за разнообразни типове досег и смяна в температурата, като може да почувстваме всичко - от леко погалване до удари, конфликти и даже изстрели на оръжие.



Въпреки че името на костюма ни подвежда да си мислим, че планът е дело на Илън Мъск и Tesla, Teslasuit е напълно самостоятелен артикул, разработван благодарение на краудфъндинг акции. Очаква се да бъде наличен на всеобщия пазар през 2019 година, а цените за базовите модели ще стартират от към 1500 $.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР