Онези, които все пак влязат във Великобритания, ще бъдат настанявани

...
Онези, които все пак влязат във Великобритания, ще бъдат настанявани
Коментари Харесай

Великобритания обяви план за спиране на потока от албански мигранти

Онези, които въпреки всичко влязат във Англия, ще бъдат настанявани в тогавашни студентски блокове, изоставени военни обекти и други, а не в хотели

Британският министър председател Риши Сунак разгласи проект, с който да се форсира изгонването на албанци, търсещи леговище, от Обединеното кралство. Това стана, откакто тематиката доби вътрешнополитическа сензитивност - а и докара до напрежение сред " Даунинг стрийт " и албанския министър председател Еди Рама - в последните седмици, а броят на идващите с лодки през Ламанша албанци продължи наклонността за напредък от последните две години.

Пред Камарата на общините Сунак, представен от английски медии, изяснява потребността от този проект с големия, сложен за култивиране брой молби за леговище.

" Нечестно е хората да идват тук нелегално. Стига толкоз ", сподели още Сунак.

" Хората с право са гневни, тъй като виждат това, което виждам и аз - че това просто не е почтено. " Премиерът посочи резултата на сходни ограничения върху каналджийството: " Не е свирепост да се опитваш да пречупваш хватката на незаконни групи, които търгуват с човешкото злощастие. "
Как ще стане промяната
За да се приложи тази ускорена процедура, се ползват редица ограничения както на острова, по този начин и в връзките с Тирана. Ще се построи и особено унифицирано командване за дребни лодки, които по-успрешно да стопират пресичанията на Ламанша.

Онези, които въпреки всичко влязат във Англия, ще бъдат настанявани в тогавашни студентски блокове, изоставени военни обекти и други, а не в хотели. Очаква се това да понижи на половина сегашните разноски за настаняване. В подмяна на това ще има повече запаси за интервенции и инспекции на имиграционните чиновници. Ще се удвои броят на обработващите молби за леговище и това ще става по нова система, като особено звено ще се занимава с Албания - над 400 експерти.
Пряка работа с Тирана
За реализиране на проекта Англия ще работи с албанските управляващи. Ще се издадат нови насоки за установяване на Албания като " безвредна " страна (а това ще улесни връщането на мигранти).

С Албания ще се подписа ново съглашение, което ще планува и чиновници на английското вътрешно министерство ще работят да летището в Тирана с локалните управляващи, с цел да противодействат против проведени незаконни групи. Тирана, от своя страна, ще обещае, че ще пази хора в риск да станат жертви на каналджии и модерно иго.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР