Онези, които все още не са поели по ваканции, имат

...
Онези, които все още не са поели по ваканции, имат
Коментари Харесай

Тази вечер в Южния парк започва деветият джаз фест A to JazZ

Онези, които към момента не са поели по ваканции, имат опция да прекарат прелестно идния уикенд в София, като посетят фестивала " A to Jaz ". Станалото към този момент обичайно лятно събитие още веднъж ще се организира на зелените поляни в Южен парк 2.

Започва на 5 юли, петък, и продължава на 6 и 7 юли.

Хедлайнери на деветото следващо издание на A to JazZ са новаторите Jacob Collier, Christian Scott aTunde Adjuah и Ghost-Note, а фестивалът тази година е отдаден на младото потомство в музиката, новото звучене и авангардните смесици от стилове, оповестиха уредниците.

Номинираният за Grammy виртуозен тромпетист, композитор и продуцент Christian Scott aTunde Adjuah, определян като феномен в актуалната музика и наименуван от Jazz Times " Богът на новия жанр в джаза ", ще показва умеенето си да минава границите на музикалните форми и културните обичаи със своя извънреден и безподобен креативен метод. Едва 36-годишният музикант от емблематичния Ню Орлиънс ловко разрушава звуковите и обществени правила в най-новия си албум Ancestral Recall, който ще показа особено пред българската аудитория.

Jacob Collier е другата млада звезда от небосклона на A to JazZ 2019. Певецът, мултиинструменталист и продуцент е единствено на 24 години. След като се трансформира в тотална интернет сензация със серия от свои музикални видеа, той сграбчи вниманието и покровителството на самия Quincy Jones. С албума In My Room от 2016 година Jacob печели две награди Grammy, както и премия Jazz FM, а измежду звездите, с които работи, се подреждат Herbie Hancock и Hans Zimmer. Българската аудитория ще има неповторимата опция да чуе и види онлайн Jacob за първи път със своя новосформиран квартет, с който ще показа новия си албум Djesse, a концертът е част от международното му турне.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР