Онези, които се надяваха на признаци, че инфлацията е трайно

...
Онези, които се надяваха на признаци, че инфлацията е трайно
Коментари Харесай

Добър момент ли е сега за начинаещите да инвестират в злато?

Онези, които се надяваха на признаци, че инфлацията е трайно изстудяване, бяха разочаровани предходната седмица, откакто последният отчет на Министерството на труда сподели, че тя не се е трансформирала през септември. Заседнал на същата ставка от 3,7%, както беше през август, Федералният запас към момента има да работи, с цел да понижи инфлацията до целевата си цел от 2%. И защото референтният лихвен % към този момент е на 22-годишен връх, това може да значи повече болежка за кредитополучателите с помощта на друго евентуално нарастване на лихвите.

В тази среда доста спестители и вложители търсят способи да хеджират загубите си и отбрана на съществуващите им средства. Един подобен метод да извършите това е като инвестирате в злато. Инвестициите в скъпия жълт метал в действителност доближиха 11-годишен връх през септември, с помощта на разнообразни фактори. Но дали в този момент е добър миг и за начинаещите да влагат в злато? Или би трябвало да рискуват с други, по-известни активи? Това е, което ще обсъдим по-долу.

Можете елементарно да проучите опциите си за вложение в злато тук в този момент, с цел да научите повече.

Добър миг ли е в този момент за начинаещи да влагат в злато?

Въпреки че златото може да бъде скъп актив доста пъти в живота ви, то може да бъде изключително потребно за тези, които занапред стартират с вложенията си. Ето три аргументи, заради които в този момент може да е уместно време за начинаещи да влагат в злато:

То може да диверсифицира вашето портфолио

Златото може да работи като превъзходен инструмент за диверсификация на цялостното ви портфолио, обезпечаване на известна сигурност, когато други активи като акции и облигации изпитват разтърсвания. Когато тези активи се показват по-слабо или губят стойност, цената на златото има наклонност да остане постоянна и може да помогне да се компенсира това, което другояче би било по-значителна загуба.

Въпреки това вложението в злато е тъкмо като всяка друга инвестиция, защото би трябвало да бъде в точната сума, с цел да си заслужава. Въпреки че тази сума ще варира според от възрастта и цялостния ви инвеститорски профил, множеството специалисти предлагат да ограничите инвестицията в злато до 10% от общото ви портфолио.

Научете повече за вложението в злато тук през днешния ден.

Може да помогне с инфлацията

Една от главните аргументи, заради които златото означи растеж през 2023 година? Това се дължи на инфлацията. Или, по-конкретно, помощта, която златото може да обезпечи по време на инфлационни интервали като този, който претърпяваме сега.

Златото може да помогне за обезпечаване на отбрана против инфлацията, като поддържа цената си релативно постоянна, когато покупателната дарба на $ ерозира. Това не постоянно е точна просвета - и не е безпогрешно - само че цената на златото, исторически, има наклонност да се задържа добре и даже може да се усили по време на висока инфлация.

И спрямо представянето на акции, облигации и други активи, това може да бъде изключително скъпо, когато инфлацията към момента предизвиква високи разноски за заеми и всекидневен живот.

Може елементарно се купува, съхранява и продава

Златото може да обезпечи някои осезаеми изгоди и за начинаещите. Това е ликвиден актив, който може да се държи в дланта ви, да се претегля на кантар и да се купува, съхранява и продава по целия свят. Въпреки че това може да не се преглежда като преимущество от някои, то може да бъде за начинаещи, които желаят да знаят тъкмо къде отиват техните капиталови долари.

Знанието, че не се нуждаете безусловно от брокер или банка, които да ви оказват помощ да влезете или излезете от тази инвестиция, може да бъде огромно преимущество за мнозина. Вместо това можете елементарно да продадете инвестицията си, постоянно с дребна облага, като отидете на малко пътешестване с кола до търговец или бижутер.

Долната линия

Златото може да бъде умна инвестиция за млади вложители, по-възрастни вложители и даже за тези, които занапред стартират. Благодарение на способността си за диверсификация на портфейла, добре известната си помощ против инфлацията и потреблението на лекост при закупуване, предпазване и продажба, златото може да бъде изключително преференциално за тези, които желаят да стартират да построяват своя профил. Както при всички вложения обаче, коства си да извършите изследване и обзор на фирмите на пазара, с цел да сте сигурни, че благородният метал е верният вид инвестиция за вашите самостоятелни потребности и финансов проект.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР