Онези, които не са се разболели с коронавирус, имат нужда

...
Онези, които не са се разболели с коронавирус, имат нужда
Коментари Харесай

Храни за оцеляване при вируси - от семки до синьо сирене: какво да правим с времето в карантина - slava.bg

Онези, които не са се разболели с ковид, имат потребност от натурален имунитет не от химии, а които са го минали, би трябвало да го възстановят и това може да стане с ядене. На това посвещаваме днешния си лайфхак. Възстановяваме известната ни графа от пролетното затваряне, тъй като сега нещо като половин милион българи са "локдаун "-ати като инфектирани или контактни.

Индийските учени - а тяхната страна е втората най-засегната от ковид, след проучвания предлагат за естествено укрепване на организма нещо просто като черния пипер. Оказва се, че той прави отбраната ни против сезонните и настоящите вируси по-сина и то изненадващо с доста. Друга елементарна храна, която ни зарежда се оказват толкоз обичаните на мнозина, само че позабравени в последно време семки.

Те бяха фамозни и като прекарване/убиване на времето даже, с изключение на като храна, което си карантинен лайфхак. Но и като ядене, става известно, са потребни в сезона на вирусите. Даже пилешкото месо има имуноподсилваща функционалност, потвърждават актуалните учени - ето за какво в предишното майките ни готвеха точно пилешки бульон, когато сме заболели, дружно с чая.

Само че, с изключение на супата, става известно, би трябвало да ядем за здраве и месото. Също не се връзва със започващите пости, само че си коства против короната, да се ядат яйца, които супер вървят със супите, включително с бульона. Друга храна, която беше известна при соца, а в този момент рядко се срещаме за нея - грахът, е супер отбрана против вируси и бие другите варива като боба и лещата, които 500 години изхранват българите.

Освен елементарни като боб, и считани за по-изискани, или най-малко по-скъпи неща се предлагат от учените за имунитет. Който желае да натрупа витамин Д, когато времето се скапва и разходките с добиването му от слънцето към този момент ще прекъсват, би трябвало да хапва дроб от тресчица. Има го в съветските магазини в София и други градове, единствено внимавайте. На етикета на кутийката би трябвало да написа "натуральньi ".

Друга храна, считана за глезотия, синьото сирене се оказва сериозен източник на пеницил - аминокиселина, която помпа отбраната на организма - неговия имунитет, както безапелационно потвърждават френските учени. В по-малка степен, само че също с подсилващ резултат се оказват меките сирена от страната на Макрон като камамбер, бри и така нататък

Експертите обаче са безапелационни: не си създавайте меню единствено от имунозасилващи храни. Предозирането може да бъде толкоз рисково, колкото и минусът на отбрана на организма.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР