Онази параноя, че детето не трябва да пипа това и

...
Онази параноя, че детето не трябва да пипа това и
Коментари Харесай

Защо не трябва да пазим децата от бактериите

Онази параноя, че детето не би трябвало да пипа това и това, тъй като е мръсно , а още по-малко да си го поставя в устата, последователно стартира да се трансформира в запазена марка на по-възрастните генерации.

И не толкоз тъй като на по-младите не им се бди непрестанно над децата, а поради все по-красноречивите доказателства, че и в този случай доста хубаво не е на хубаво .

Отдавна учените са потвърдили, че бебетата, които разделят един покрив с домакински любим, са по-здрави от връстниците си , които нямат котка или куче. Причината е, че се основава натурален имунитет, които подкрепя здравето на детето през бъдещото му развиване.

 Снимка 357937

А бактериите са на всички места и просто няма избавление от тях. Ако отглеждаме наследника си в стерилна домашна среда, по какъв начин бихме могли да го предпазим от всички невидими закани отвън дома? Разбира се, че по никакъв начин. А и не би трябвало.

Бебетата минават през интервал, в които опознават света в близост, пробвайки на усет всичко, което попадне в ръцете им . И в случай че този факт кара косите ни да побелеят, ето още една основателна причина да загърбим терзанията.

Проучване, извършено неотдавна, кара професор Мел Грийв от Института за проучване на раковите болести да стигне до извода, че бактериите са потребни. А имунната система на един човешки организъм става доста по-податлива към развиването на рак, когато не се е сблъсквала с микроби в най-ранна възраст .

 Снимка 357938

Така учените заключват, че децата, които не са отглеждани под капак, имат до 30% по-малък риск от развиване на левкемия . Този вид рак се среща в по-напредналите общества и очевидно има връзка сред него и по-чистата среда, в която порастват децата.

Разбира се, думите на учените не би трябвало да се одобряват и безусловно безусловно, тъй като прахът и мухълът вкъщи да вземем за пример могат да доведат до развиването на алергии. Но очевидно похапването на пясък или лапването на лъжицата, която е паднала на земята в действителност носи повече изгоди, в сравнение с вреди.

Все отново, професор Мел Грийв акцентира, че се приказва за случаи, в които още в ембриона има заложена генна разновидност . И когато в първите месеци от своя живот детето не получи задоволително мощен имунитет, стартира да се развива зараза, която прераства в рак на кръвта.

 Снимка 357939

Ето още няколко доказателства, че бактериите са по-скоро потребни , в сравнение с нездравословни:

Децата, които порастват с по-големи братя и сестри или посещават детска градина, доста по-рядко боледуват от левкемия.

Тези, които са кърмени, също заболяват по-рядко. Това важи и за децата, родени по натурален път, а не със секцио.

 Микробиолози основават шедьоври от бактерии
Микробиолози основават шедьоври от бактерии

Живи картини

Според учените, тези обстоятелства единствено потвърждават изказванието, че си плащаме цената за напредъка на обществото и медицината .

Тъй като няма съответна предварителна защита на детската левкемия, съветът на експертите е да не ограничаваме контакта на децата с микробите напълно .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР