Омразата е едно от най-силните чувства, което човек може да

...
Омразата е едно от най-силните чувства, което човек може да
Коментари Харесай

Той е неприятен, но...

Омразата е едно от най-силните усеща, което човек може да изпита, само че ние постоянно го бъркаме с неприязън и неприязън. Омразата изисква освен това, нещо по-трайно и по-съществено.

Въпреки това, от време на време ни се постанова да работим с хора, с които просто не можем да намерим общ език и да изградим естествени връзки. С времето страстите и възприятията, които изпитваме към тези хора, могат да станат задоволително мощни, че да бъдат разказани с дума като ненавист.

Може би тези сътрудници са били безотговорни, мързели или арогантни. Може би просто техния темперамент е в спор с вашия. Какъвто и да е коренът на проблемите във вашите взаимоотношения, работата с сходен сътрудник може да ви накара да напуснете работно място и да потърсите нещо по-добро.

Ако обаче нямате опция да напуснете работа, или пък обичате прекомерно доста това, което вършиме, може да предприемете няколко дейности, с които да подобрите обстановката.

Това са няколко метода да извършите търпима работата с сътрудник, който ненавиждате.

1. Ако не можете да измененията обстановката, би трябвало да измененията себе си

Ако не можете да измененията другия човек(което е доста вероятно), това, което може да извършите, е да измененията себе си. Положете старания, с цел да станете по-отворени към другите способи на мислене и държание. Помнете, че водачеството стартира от вътрешната страна и че по този метод вие развивате скъпо умеене, което ще ви помогне да разбирате останалите по-добре.

2. За да намерите решение, първо би трябвало да преструктурирате казуса

Лесно е да назовете всички неща, които не харесвате във вашия сътрудник, само че вместо това, пробвайте да се концентрирайте върху неговите положителни качества. В моята работа като коуч аз карам хората, сред които има спор, да споделят нещата, които харесват у другия. Колкото и дребни и видимо незначителни да са тези позитиви, те постоянно карат хората да се усещат по-добре и усъвършенстват техните връзки.

3. Позволете на нещата, които ви нервират, да ви оказват помощ да опознаете себе си по-добре

Когато реагирате остро на държанието на някой различен, психолозите споделят, че това може да е симптом на злоба или проекция на нещата, които не харесвате у себе си. Обикновено това, което ненавиждаме в другите съответствува с нашите най-лоши черти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР