омосексуалистите са Божии чада, които имат право на семейство, заяви

...
омосексуалистите са Божии чада, които имат право на семейство, заяви
Коментари Харесай

Папа Франциск подкрепи еднополовите бракове

омосексуалистите са Божии чада, които имат право на семейство, съобщи папа Франциск. Това е първият случай, когато прави сходно изявление в качеството си на глава на католическата черква, разяснява „ Дойче веле”.

Папа Франциск отбрани правото на гей двойките да влизат в законно приети цивилен съюзи в документален филм, чиято премиера се състоя през днешния ден на кинофестивала в Рим.



Във кино лентата „ Франческо” на Евгений Афинеевски папата споделя, че гейовете имат „ правото да бъдат в семейство”.

„ Те са Божии дача и имат право на семейство. Никой не би трябвало да бъде отхвърлян или да страда поради това”, споделя папата на испански във кино лентата.

Според него, би трябвало да бъде основан закон за гражданския съюз, с цел да могат хомосексуалните двойки да бъдат предпазени от закона.

Агенция Франс Прес напомня, че откакто стана папа през 2013 година, Франциск стана извънредно привлекателен към хомосексуалистите, произнасяйки известната си фраза: „ Кой съм аз, с цел да осъждам?”. Той няколко пъти приветства гей двойки във Ватикана.



Двучасовият документален филм наблюдава седемте години от неговия понтификат и пътуванията му.

Сред най-вълнуващите моменти на кино лентата е телефонното позвъняване на папата. Той беседва с гей двойка -, родители на три дребни деца, в отговор на тяхно писмо, в което декларират, че се срамят да заведат децата си в енорията.

Франциск ги приканва да продължат да вървят на черква, без значение от оценките на другите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР