Омиротворяването на Западните Балкани без европейска интеграция е немислимо. Това

...
Омиротворяването на Западните Балкани без европейска интеграция е немислимо. Това
Коментари Харесай

Красимир Узунов: Убийството на Оливер Иванович може да дестабилизира не само Косово но и Македония

Омиротворяването на Западните Балкани без европейска интеграция е немислимо. Това сподели в предаването " Нещо повече " Красимир Узунов, президент на Информационна организация и Радио " Фокус ". Отзвукът от убийството на Оливер Иванович би трябвало да се търси повече в Белград, в сравнение с в Прищина, следата от убийството ще води към Белград, акцентира Узунов:

В един миг Балканите, които са засилени по линията на евроинтеграцията, се оказва, че могат да се върнат към тези времена, когато гръмнаха Джинджич, след войните за някогашна Югославия, когато убиха Аркан, когато паравоенни обединения разчистваха сметки...

Най-малка изгода от убийството на Оливер Иванович имат косовските албанци, съобщи Красимир Узунов, а запитан кой има интерес, означи:

Всеки, който би желал да дестабилизира Западните Балкани, да прекроява граници, да поддържа напрежение и да не позволява евроинтеграция. Тоест, както страни, които в този момент са на Балканите, по този начин и сили, които стоят зад тях. /.../ За мен процесите на Балканите не са завършили и доста преждевременно е да разсъждаваме, че това може да се реализира единствено с готовност от страна на Брюксел.

Самата фигура на Оливер Иванович е извънредно забавна и тя носи всички родилни петна на югославската рецесия, изясни Красимир Узунов и добави:

Косовска Митровица с изключение на рана на Косово - рана, която разделя сърби и албанци, е и може би опция за добър бизнес.

Убийството на Иванович може да дестабилизира освен региона на Косово, само че свързаната с Косово по един или различен принцип (най-малкото етнически) Македония, предизвести в разбора си Узунов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР