Омикрон ще покаже истинското си лице, когато стигне до по-възрастната

...
Омикрон ще покаже истинското си лице, когато стигне до по-възрастната
Коментари Харесай

Проф. Радостина Александрова: Омикрон ще покаже лицето си като стигне до възрастните

" Омикрон " ще покаже същинското си лице, когато стигне до по-възрастната група хора, до уязвимите групи, тъй че това е въпрос, който следва да получи отговор. И несъмнено, остава въпроса дали ще успее по някакъв метод да бяга от имунния ни отговор, основан при срещи с предходни варианти или при ваксини. Към момента нямаме отговор на този въпрос ". Това сподели в Би Ти Ви новините проф. Радостина Александрова.

Според нея, новият вид е стеснителен, само че не е мотив за суматоха. " Защото към момента нямаме задоволително информация и също по този начин, тъй като сме минали два пъти през сходни провокации - един път с разновидността " Алфа " и надлежно по-късно с разновидността " Делта ". Иначе да, с " Омикрон " има доста дълъг лист от разновидности и някои от тях са ни познати от други разновидности, и тъкмо те карат експертите да се тормозят дали се популяризира по-добре, дали надлежно ще може да намали успеваемостта на имунизациите в някаква степен. Смятам, че това е въпрос на изследвания, които ще изискат време. Виждаме, че разновидността набира скорост в Южна Африка, като е тръгнал от едно огнище измежду студенти, по-късно набира растеж и продължава, само че въпреки всичко това не го прави автоматизирано по-опасен. Важно е да знаем и какво би било въздействието му върху клиничната картина и първичните данни, че той визира младежи и признаците са леки, продължава да е по този начин ".

Според Александрова, вирусът е наш съдружник, тъй като колкото и необичайно да звучи, вирусите заобикалят да мутират и най-често при тях разновидностите са нетрайни. " Важно е да се знае, че към актуализация на имунизациите ще се премине, единствено в случай че се появи вид, който може да провокира сериозен пробив, нещо което до момента не се случва. Защото в случай че би трябвало да актуализираме имунизациите за всеки нов вид, ще влезем в един обаян цикъл ", сподели вирусоложката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР