омикът и фаворит на президентските избори в Украйна Володимир Зеленски

...
омикът и фаворит на президентските избори в Украйна Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Зеленски обеща референдум за НАТО

омикът и любимец на президентските избори в Украйна Володимир Зеленски даде обещание в изявление от през вчерашния ден да провежда народен референдум за присъединението към НАТО, само че единствено откакто построи народен консенсус по тематиката, съобщи Асошиейтед прес.

" Избрахме ясно пътя си към Европа ", сподели Зеленски в изявление за " РБК Украйна ".

Той обаче акцентира, че е належащо обезпечаването на солидно болшинство в поддръжка на вероятно участие на Украйна в алианса, предава Българска телеграфна агенция.

" Очевидно е, че НАТО значи сигурност и високо равнище на армията ни, само че аз желая да обединя страната ", добави Зеленски.

Той уточни, че ще призове живеещите в обитаемата най-вече с рускоезично население Източна Украйна да разсеят отрицателното си мнение за НАТО. " Ще протоколирам всекидневно видеа с апели към източните райони на Украйна, с цел да им кажа, че НАТО не е звяр, който ще ви погълне ", сподели Зеленски.

Съперникът му, настоящият президент Петро Порошенко, настояваше за участие на Украйна в НАТО и Европейски Съюз, само че нито един от двата съюза не желае скоро да дава на Киев писта към участието поради икономическите проблеми на Украйна, корупцията и продължаващия от пет години спор с подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна, отбелязва Асошиейтед прес.

Зеленски даде обещание да трансформира слагането на завършек на боевете на изток в собствен водещ приоритет. Във вчерашното изявление той даде обещание да протегне ръка към живеещите в следените от бунтовниците региони, с цел да ги накара още веднъж да се усещат част от Украйна.

Зеленски добави, че ще упорства за предварителни парламентарни избори. В момента украинската Върховна рада се управлява от партията на Порошенко, а идващите парламентарни избори са в края на октомври.

Зеленски сподели, че предварителните избори са част от концепцията му за " обновяване " на ръководещия хайлайф в Украйна, само че призна, че за реализирането на това може да са нужни месеци.

Според огласено през вчерашния ден изследване той води преди балотажа против Порошенко с 58 % поддръжка против едвам 22 на 100 за настоящия президент.

В друго изявление, този път за телевизионния канал " 1+1 ", Зеленски показа бъдещия си управнически екип. Част от него ще бъде някогашният министър на финансите Олександър Данилюк, съобщи Ройтерс. Данилюк беше уволнен от държавното управление през 2018 година, а при започване на 2019 година се причисли към предизборната акция на Зеленски. Потвърждението, че Данилюк ще бъде част от президентския екип евентуално ще успокои вложителите, за които Зеленски съставлява нещо като незнайна големина, във връзка с надеждността си в региона на икономическата политика.

Пред " 1+1 " Зеленски добави, че ще търси други възможности на съветските доставки на нефтопродукти, съобщи ТАСС. Съветникът му по енергийните въпроси Андрий Герус, който също присъстваше в студиото сподели, че все още 40 % от украинския пазар са заети от нефтопродукти от Русия и че " до 1 юни би трябвало да бъде открит сурогат, да бъдат проведени доставки от Полша и Балтика ". Герус добави, че до тогава има " задоволително време ".

Вчера съветският министър председател Дмитрий Медведев заяви, че Москва вкарва възбрана за доставките на петрол и нефтопродукти за Украйна в отговор на въведени от Украйна ограничавания.

Също през вчерашния ден представителят на Зеленски в украинската централна изборна комисия Серхий Калченко заяви, че Зеленски няма да взе участие в днешния дебат с Порошенко по публичната телевизия, плануван за довечера, а повода е смяна тутакси. Зеленски въпреки всичко ще взе участие в различен дебат с Порошенко още веднъж довечера, който ще се състои на Националния състезателен комплекс " Олимпийски " в Киев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР