омченце, родено преди по-малко от три месеца в Акушеро-гинекологичния комплекс

...
омченце, родено преди по-малко от три месеца в Акушеро-гинекологичния комплекс
Коментари Харесай

Спасиха бебе, родено с тегло 480 грама

омченце, родено преди по-малко от три месеца в Акушеро-гинекологичния комплекс при Университетска многопрофилна болница за интензивно лекуване "Проф. доктор Стоян Киркович " в Стара Загора, с тегло 480 грама, беше изписано през днешния ден от Клиниката по неонатология. Това заяви шефът на болничното заведение проф. доктор Йовчо Йовчев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Детето към този момент е с тегло от 1,7 кг. и е настанено за долечение в Дом "Майка и бебе ", преди да се прибере при своите родители, посочи завеждащият Клиниката доцент доктор Христо Мумджиев.

По думите му бебето е родено в 23-ата гестационна седмица, което е необичайност за България. "Детето към момента не може да се отглежда в домашни условия, само че се радваме, че успяхме да помогнем за стабилизирането на неговото положение " - добави още доцент доктор Мумджиев.

Проявеният професионализъм от екипа на Клиниката по неонатология за следващ път потвърди, че лечебното заведение остава водещо в Югоизточна България по диагностиката и лекуването на новородените деца, посочи проф. доктор Йовчо Йовчев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР