Омбусманът Мая Манолова ще поиска 16 милиона лева от държавата,

...
Омбусманът Мая Манолова ще поиска 16 милиона лева от държавата,
Коментари Харесай

Мая Манолова ще поиска 16 милиона лева от държавата за подпомогне на розопроизводителите

Омбусманът Мая Манолова ще изиска 16 милиона лв. от страната, с които да бъдат подкрепени розопроизводителите, заради  провалената акция. Така, за всеки кг розов цвят, стопаните ще получат по 90 стотинки. Мая Манолова участва на протестен протест в Стрелча, където вместо да отбележат " Празника на розата ", производителите взеха решение да  стачкуват.
Розопроизводителите поискаха страната да отбрани труда им и да се дефинира някаква минимална цена.Отговорът на омбудсмана Мая Манолова: " Трудно би могло в закона да се включи такова условие. Моето гледище къзм министъра на земеделието е да обезпечи най-малко 16 милиона лв., което значи по 90 стотинки един лев поддръжка от ДеМинимис за всеки кг рози. " Мая Манолова ще упорства помощи да получат и нерегистрираните дребни производители единствено против обявление на площите, които обработват  " Те биха могли да платят осигуровки единствено за няколкото месеца, в които трае акцията и по този начин бизнесът ще излезе на ярко. "
Кметът на Стрелча Стойно Чачов провел среща с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. В сряда стратегия ще бъде показан пред комисията по земеделие в Народното събрание.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР