Омбусманът Мая Манолова настоява да отпаднат лимитите в болниците и

...
Омбусманът Мая Манолова настоява да отпаднат лимитите в болниците и
Коментари Харесай

Омбусманът настоява да отпаднат лимитите в болниците

Омбусманът Мая Манолова упорства да отпаднат лимитите в лечебните заведения и по всички клинични пътеки. Манолова поздрави протестиращите експерти по здравни грижи, които са пред Министерския съвет. Ако ръководещите изпълнят настояванията на медицинските сестри и другите експерти по здравни грижи, тогава би имало действителна промяна в опазването на здравето по думите на омбудсмана.

Протестиращите упорстват за идентична начална заплата за експертите по здравни грижи в цялата страна в размер на две минимални месечни възнаграждения; почтени условия на труд; нов метод на възнаграждение на положения нощен труд; унищожаване на комерсиалните сдружения в здравеопазването; опция за независима сестринска практика; смяна в закона за съсловните организации. "Не желаем да участваме в корупционните схеми в системата, единомислещо показаха мнението си експертите по здравни грижи. "

Те настояха и за незабавна инспекция на активността на Българската асоциация на експертите по здравни грижи, както и за оставка на ръководителя й Милка Василева.
Следващата седмица ще се подхващат по-сериозни протестни дейности, съобщи Мая Илиева от Инициативния комитет на митингите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР