Омбудсманите на Русия и Украйна, Татяна Москалкова и Людмила Денисова,

...
Омбудсманите на Русия и Украйна, Татяна Москалкова и Людмила Денисова,
Коментари Харесай

Омбудсманите на Русия и Украйна с пътна карта за връщане на затворници

Омбудсманите на Русия и Украйна, Татяна Москалкова и Людмила Денисова, набелязаха пътна карта за връщане на арестуваните лица от двете страни, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Набелязахме пътна карта за взаимоотношение ", заяви през днешния ден Москалкова и добави: " Това дава опция на доста фамилии да се надяват, че ще се реши ориста на хората и те ще могат да се завърнат вкъщи. "

Москалкова сподели, че е предала на Денисова лист със арестувани в Украйна съветски жители, които са се обърнали директно към нея като упълномощено лице.

" Моля да (им) се окаже всестранна помощ за взаимоотношение със фамилиите, които се намират на територията на Русия, да им се обезпечи здравна помощ и да се съблюдава редът на изискванията за задържане ", прикани съветската омбудсманка украинската си сътрудник.

Двете разискаха и въпроса за подаване на молби за опрощение от редица от арестуваните.

" Обсъдихме въпроса за поддръжка във форма на молба за опрощение на редица жители ", сподели Москалкова и добави: " Засега няма да посочвам семействата им, с цел да не основа преждевременни очаквания. Този въпрос се нуждае от доста съществено разглеждане, тъй като мандатите ни не съответстват по въпроса за оказване на помощ на жителите чрез института на помилването ".

Заедно с това страните " намират взаимни принадлежности, за определяне на по-ефективно съдействие ", означи съветската омбудсманка.

Денисова заяви от своя страна, че се е договорила с Москалкова да се извърнат по въпроса за помилването към президентите на Украйна и Русия. " Споразумяхме се, че ще се обърнем към ръководителите на нашите страни с молба да прегледат редица каузи на жители на нашата и вашата страна за опрощение ", сподели тя.

Украинската омбудсманка също по този начин съобщи лист с украински жители, които се намират в съветски арести.

" Аз също съм ви подготвила лист, който съдържа общо 150 каузи - това са жители на Украйна, които са арестувани на територията на Русия и в Крим, в това число 24 моряци. Искам да ви го предам, с цел да обърнете внимание, както умеете да го вършиме, с цел да бъдат решени всички въпроси от филантропичен темперамент ", сподели Денисова. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР