Омбудсманът Мая Манолова събра 117 жалби в три папки за

...
Омбудсманът Мая Манолова събра 117 жалби в три папки за
Коментари Харесай

Мая Манолова прие 117 жалби във влака до Варна

Омбудсманът Мая Манолова събра 117 тъжби в три папки за близо 8 часа в спонтанната мобилна приемна във влака по железопътната линия София - Варна. Решението на омбусмана да смени автомобила с публичен транспорт е в отговор на предлаганата законова корекция в бюджета - да ѝ лишават служебната кола и водач, с претекста да се пестят средства на НСО.

"Гражданите се жалваха по целия набор от проблеми в страната, главно от заеми, банки, частни правосъдни реализатори, продажба на заеми от банки на колекторски компании, проблеми в опазването на здравето и ТЕЛК след измененията в здравната експертиза, които оставят хора с по-малък % трайно понижена продуктивност без пенсия за неработоспособност и поддръжка от страната и без асистентска услуга. Гражданите, които минаха през приемната, бяха повече, с цел да си споделят проблемите, да ни потупат по рамото, да ни свидлив ръката, да поплачат. Ние си обичаме работата, обичаме хората, само че имахме опцията да се убедим, че и те ни обичат “, сподели омбудсманът на слизане от влака в гр. Варна.

Тя добави, че при нея в купето са идвали и жители особено да й благодарят и даде за образец една самотна майка, чието дете от следващата година към този момент ще получава месечна обществена помощ в размер на 115 лева, което, въпреки да не е доста като средства, само че за фамилията въпреки всичко е поддръжка.

„ Наистина ми е неловко, че трансформираме пътуването на омбудсмана надали не в извънредно събитие, само че се надявам, че скоро ще пристигна денят, в който ще бъде обикновено представители на институциите и политиците да употребяват публичния превоз “, акцентира Манолова.

Припомняме, че през вчерашния ден омбудсманът Мая Манолова пътува с междуградския рейс за събитие в гр. Стара Загора, а през днешния ден потегли с влака от столицата за срещи с някогашни чиновници на банкрутиралата самолетна компания „ Ер Виа “ и за диалози с управленията на Апелативния, Окръжния и Районния съд във Варна.

Попитана дали знае за предлагането на Слави Трифонов да й даде кола и водач, Манолова отговори, че не е разговаряла с него, само че му благодари за поддръжката.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР