Омбудсманът Мая Манолова обяви, че ще подаде оставка, ако подготвеният

...
Омбудсманът Мая Манолова обяви, че ще подаде оставка, ако подготвеният
Коментари Харесай

Мая Манолова предлага: Нейната оставка срещу законодателни промени


Омбудсманът Мая Манолова разгласи, че ще подаде оставка, в случай че квалифицираният от нея законопроект за персоналната помощ бъде признат в незабавен порядък от Народното събрание. Тя предложи „ утешителен бартер “ на всички, които по думите й, са разтревожени от високия й публичен рейтинг.
Повод за декларираното желание на Манолова е фактът, че Националният съвет за интеграция на хора с увреждания отхвърли законопроекта за персоналната помощ. Той не получи поддръжка от национално показаните организации на хората с увреждания, финансовото министерство, синдикатите и бизнеса.
Причината е, че съгласно тях законът не пази ползите на всички хора с увреждания.
"Предлагам доброжелателна замяна на всички, които са разтревожени от високото доверие към мен и институцията и които считат, че това е казусът. Предлагам против моята оставка те да заявят действителна поддръжка и да обезпечат гласоподаване в Народното събрание на законите, които вземат решение проблемите на майките и на хората с увреждания - за персоналната помощ, за обществените услуги и за хората с увреждания ", сподели омбудсманът.
"Освен това и на два други закона, които сякаш се поддържат от всички, които застанаха против майките, а точно законът за частния банкрут и за свръх пълномощията на банките ", добави тя.
"В момента, в който осигуря тази поддръжка, в който се гласоподават тези планове, аз си депозирам оставката, защото разбрах, че казусът на всички, които са против палатковия лагер, против решаването на проблемите на майките, в високото доверие към институцията. Това беше съпроводено с укори и съмнения за персонални упоритости или "краткосрочни политически цели ". Е, аз нямам такива. Ако това е техният проблем, съм подготвена да подам оставка, а те да решат казуса на майките ", сподели още Мая Манолова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР