Омбудсманът на БНТ Иван Такев в поредица от интервюта с

...
Омбудсманът на БНТ Иван Такев в поредица от интервюта с
Коментари Харесай

Каква обществена телевизия искаме? Интервю с проф. Лилия Райчева

Омбудсманът на Българска национална телевизия Иван Такев в поредност от изявленията с изявени медийни специалисти ще търси отговори на въпроса каква социална телевизия желаеме и каква е разликата сред социална и държавна телевизия.

Целта на тази поредност от изявленията е да събудим дебата за публичните медии в България, който надяваме се, да приключи с изработването на един нов Закон за радиото и малкия екран, отговарящ на актуалните публични софтуерни действителности.

Вижте диалога на Иван Такев с проф. Лилия Райчева

Проф. доктор Лилия Райчева е учител във Факултета по публицистика и всеобща връзка на Софийския университет „ Св. Климент Охридски ”. Тя е била началник на Катедра „ Радио и телевизия ” (1998-2001) и член на Съвета за електронни медии (2001-2008).

Преподавала е и в редица български и задгранични университети. Активен участник е в Програмата на Европейската комисия за интернационално съдействие в региона на науките и технологиите COST (от 2001 година насам). Автор е на „ Феноменът телевизия ” (2013, 2016), „ Творческият развой в малкия екран. Организация, ръководство и програмиране ” (1991), както и на голям брой изявления в региона на медиите в България и чужбина. Създател е на телевизионното съревнование „ Минута е доста ” (1980-2011). За своите достижения е лауреат на национални и интернационалните награди. Член е на Международната (IAMCR) и на Европейската (ECREA) асоциации на откривателите на всеобщата връзка, на Съюза на българските публицисти и на други професионални организации.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР