Омбудсманът Мая Манолова заяви готовност да подаде оставка в замяна

...
Омбудсманът Мая Манолова заяви готовност да подаде оставка в замяна
Коментари Харесай

Мая Манолова предложи бартер – оставка срещу закони

Омбудсманът Мая Манолова съобщи подготвеност да подаде оставка в подмяна на решение на проблемите на майките на деца с увреждания. Повод за декларираното ѝ желание е фактът, че Националният съвет за интеграция на хора с увреждания отхвърли законопроекта за персоналната помощ.

Причината е, че съгласно тях

законът не пази ползите на всички хора с увреждания .

Повод са и съмненията към нея за персонални упоритости и „ краткосрочни политически цели “.

Социалното министерство още не знае какъв брой пари ще са нужни за персонална помощ

Стотици хора с увреждания на митинг пред Министерския съвет

Майка емигрира, тъй като детето ѝ не може да оцелее в България

Омбудсманът предлага против своята оставка институциите да заявят действителна поддръжка и да обезпечат гласоподаване в Народното събрание на законите, които вземат решение проблемите на майките и на хората с увреждания – законите за персоналната помощ, за обществените услуги и за хората с увреждания, както и на два други закона – за частния банкрут и за свръхправомощията на банките.

„ В момента, в който осигуря тази поддръжка, в който се гласоподават тези планове, аз си депозирам оставката ,

защото разбрах, че казусът на всички, които са против палатковия лагер, против решаването на проблемите на майките, е високото доверие към институцията. Това беше съпроводено с укори и съмнения за персонални упоритости или „ краткосрочни политически цели “. Е, аз нямам такива. Ако това е техният проблем, съм подготвена да подам оставка, а те да решат казуса на майките “, сподели още Мая Манолова.

Манолова разяснява, че сегашната обстановка разделя хората с увреждания. „ От 169 млн. лева, които се харчат за непозната помощ и за асистентски услуги, действително асистентски услуги по данни на общественото министерство се дават на 11 508 души, за останалите се дават по едни 90 лева, които не стигат за нищо “, означи Манолова.

По думите ѝ

тези пари не се харчат оправдано, почтено, заслужено .

„ Като човек съм трогната от страданието на майките и от тяхната храброст, тъй че ще заставам с тях до край и по този метод се надявам да стимулирам всички, които се тормозят от мен, да решат казуса на майките “, съобщи Мая Манолова. „ Ако аз съм им казусът, те нямат проблем “, добави тя.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР