Омбудсманът Мая Манолова защити днес в Брюксел петицията, която заедно

...
Омбудсманът Мая Манолова защити днес в Брюксел петицията, която заедно
Коментари Харесай

Мая Манолова защити в ЕП петицията срещу двойните стандарти при храните

Омбудсманът Мая Манолова отбрани през днешния ден в Брюксел петицията, която дружно с български жители подаде против двойния стандарт при храните и напитките в Европейския съюз. В петицията омбудсманът настоя за прекъсване на производството и разпространяването на храни от една и съща марка, само че с разнообразни съставки и качество в страните-членки на Европейски Съюз посредством смяна в европейското законодателство, в това число в Директивата за нелоялните търговки практики.

„ Огромен триумф, Комисията по петиции в Европейския парламент одобри за безусловно основателна, импортираната от нас петиция и я остави отворена, с цел да може Екологичен потенциал да следи този развой до окончателното привършване с обидната процедура на двойните стандарти при храните”, сподели Мая Манолова минути след привършване на съвещанието в Комисията по петициите.

Омбудсманът заяви още, че и Комисията по вътрешен пазар в Екологичен потенциал, която заседаваше по същото време, е одобрила сутринта единомислещо, с 19 гласа „ за “ и 1 „ въздържал се “, „ потребителския пакет “ на Вера Юрова - еврокомисар по правораздаване, права на потребителите и тъждество на половете. Той бе огласен за първи път на форума в София, иницииран от Манолова в границите на българското европредседателство - „ Двойният стандарт при храните в Европейски Съюз - да сложим казуса на масата”.

„ Този пакет беше гласуван с голямо болшинство и действително дава зелена светлина за неговото напредване от комисията към Екологичен потенциал “, акцентира омбудсманът и изрази вяра, че до края на мандата Екологичен потенциал ще има време да одобри измененията, които забранят двойните стандарти при храните.

„ Това ще бъде голяма победа за България, за българските жители и българските институции. Искам особено да благодаря на българските евродепутати от всички цветове. Представители на всички политически фамилии бяха в Комисията по петиции в отбрана на българския народен интерес. Това в действителност е интерес на още 100 млн. европейски жители “, добави публичният бранител.

По-късно Мая Манолова и еврокомисар Юрова се срещнаха и препотвърдиха позицията, че пътят против двойния стандарт при храните би трябвало да бъде извървян до дъно.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР