Омбудсманът Мая Манолова вади "на светло" колко милиони е събрала

...
Омбудсманът Мая Манолова вади "на светло" колко милиони е събрала
Коментари Харесай

„Топлофикация София” отговори на Манолова за парите от юрисконсултски хонорари

Омбудсманът Мая Манолова вади "на ярко " какъв брой милиони е събрала "Топлофикация София " от юрисконсултски възнаграждения и какъв брой е платила на частни адвокатски фирми, оповестиха от офиса на публичния бранител.

Днес от 11.00 часа на брифинг в институцията Мая Манолова ще показа пред медиите отговорите на "Топлофикация София " ЕАД, получени през вчерашния ден по Закона за достъп до социална информация.

Омбудсманът ще разяснява предоставената информация и дали има разминаване с отговорите на столичното топлофикационно сдружение по отношение на други публични източници.

От екипа на Манолова напомнят, че правосъдната сага на омбудсмана с "Топлофикация " е траяла близо три години, защото управлението е отказвало да даде желаната информация защо са изхарчени събраните през 2015 година юрисконсултски хонорари за милиони левове посредством стартирани каузи против 21 хиляди столичани. В тези производства сдружението е поискало най-малко 300 лв. пред съда, 350 лв. пред частен правосъден реализатор и 300 лв. по исково произвеждане.

Омбудсманът е задала 10 въпроса към изпълнителния шеф на "Топлофикация София " Георги Беловски. На 25 февруари т.г. с Решение номер 1149 Административен съд София-град е отменил отхвърли на сдружението и е изпратил преписката на изпълнителния шеф за даване на информацията, категорично и изчерпателно посочена в заявката на омбудсмана.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР