Омбудсманът Мая Манолова ще представи законопроекта за несъстоятелност на физическите

...
Омбудсманът Мая Манолова ще представи законопроекта за несъстоятелност на физическите
Коментари Харесай

Омбудсманът Мая Манолова представя проект на Закон за личния фалит

Омбудсманът Мая Манолова ще показа законопроекта за неплатежоспособност на физическите лица, така наречен персонален банкрут, на следващия ден в офиса на институцията.

България към момента е единствената страна в Европейския съюз, в която липсва законодателна уредба за неплатежоспособност на физическите лица, като в същото време страната ни се наражда в топ 5 по неприятни заеми в Европа.

Припомняме, че на 27 март 2018 година публичният бранител дискутира концепцията на законопроекта на конгрес в Представителството на Европейския съюз, проведен взаимно с фондация „ Български институт за правни начинания “. Още тогава депутати, магистрати, специалисти, представители на институциите, на банковата асоциация, синдикати, работодателски, съсловни и цивилен организации, разискваха проблемите, последствията и опциите пред основаването на нормативна уредба за частния банкрут и „ безконечния дебитор “.

На форума социологическа организация „ Глобал Метрикс “ оповести резултатите от първото национално проучване по въпросите на персоналния банкрут, което сподели, че 82.3% от българските жители чакат приемането на подобен закон.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР